Ενισχύστε φυσικά το ανοσοποιητικό σας: 10 τροφές ασπίδα για τον οργανισμό - iefimerida.gr

Ενισχύστε φυσικά το ανοσοποιητικό σας: 10 τροφές ασπίδα για τον οργανισμό

Ενισχύστε φυσικά το ανοσοποιητικό σας: 10 τροφές ασπίδα για τον οργανισμό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι γνωστό ότι η διατροφή μας είναι καθοριστική για την υγεία μας και κάθε οργανισμός χρειάζεται θρεπτικά συστατικά για να λειτουργήσει σωστά. Ωστόσο, ειδικά το χειμώνα το ανοσοποιητικό μας χρειάζεται λίγη επιπλέον ενίσχυση για να μας κρατήσει υγιείς και προστατευμένους.

Αυτό μπορεί να γίνει με απόλυτα φυσικό τρόπο, απλώς βάζοντας στη διατροφή μας μερικές καθημερινές τροφές με «μαγικές» ιδιότητες.

1 . Σκόρδο
Καταπολεμά τα βακτήρια και τους ιούς και σας βοηθάει να παραμείνετε υγιείς. Μπορεί η μυρωδιά του να είναι απωθητική, αλλά ακόμα και μέσα σε σάλτσα παραμένει αρκετά δραστικό.

2 . Μανιτάρια
Τα μανιτάρια των ειδών Shiitake , maitake και reishi βοηθούν το σώμα σας να παράγει περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια και κάνει τα ήδη υπάρχοντα πιο ισχυρά.

3 . Σούπα Κοτόπουλο
Το μυστικό της είναι η κυστεΐνη, ένα αμινοξύ που απελευθερώνεται από το κοτόπουλο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και φέρει μια ορισμένη χημική ομοιότητα με την ακετυλοκυστεϊνη το φάρμακο για τη βρογχίτιδα. Η κυστεΐνη σταματά τη συσσώρευση φλεγμονωδών λευκών αιμοσφαιρίων στους βρογχικούς σωλήνες και ο ζωμός κρατά τη βλέννα λεπτή. Για περαιτέρω ενίσχυση του ανοσοποιητικού, προσθέστε σκόρδο και τα μανιτάρια στη σούπα.

4 . Βοδινό κρέας
Είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο, η έλλειψη του οποίου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα διατροφικά ατοπήματα. Με τόσους πολλούς χορτοφάγους και άτομα που δε τρώνε κόκκινο κρέας, είναι λογικό να παρατηρείται έξαρση ασθενειών.

5 . Γλυκοπατάτες
Όταν μιλάμε για το ανοσοποιητικό σύστημα , δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για το αίμα αλλά και για τα άλλα όργανα , ιδιαίτερα το δέρμα. Δεδομένου ότι είναι το μεγαλύτερο ανθρώπινο όργανο , το δέρμα είναι επίσης η μεγαλύτερη ασπίδα ανάμεσα σε εσάς και τα βακτήρια ή τους ιούς. Για να το κρατήσετε υγιές, θα πρέπει να έχετε βιταμίνη Α βασική πηγή της οποίας είναι η γλυκοπατάτα.

6 . Ψάρι
Τα ψάρια , καθώς και τα στρείδια , οι αστακοί , τα καβούρια , και τα μύδια βοηθούν τα λευκά αιμοσφαίρια να παράγουν κυτοκίνες οι οποίες συμβάλλουν στην εξάλειψη των ιών της γρίπης από το σώμα σας. Επίσης , μην ξεχνάτε ότι είναι και πηγή Ω3

7 . Γκρέιπ φρουτ
Τα οφέλη των εσπεριδοειδών είναι γνωστά εδώ και αρκετό καιρό , και δεν χρειάζεται να απαριθμούνται λεπτομερώς γιατί η βιταμίνη C , που περιέχεται στην γκρέιπφρουτ , το λεμόνι , τα πορτοκάλια είναι σημαντική για την υγεία σας . Ωστόσο, ειδικά το κόκκινο γκρέιπφρουτ είναι πλούσιο σε βιοφλαβονοειδή , τα οποία παράγουν θετικές αντιδράσεις και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα .

8 . Κουνουπίδι
Το μπρόκολο , τα λάχανα και το κουνουπίδι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά , ιδιαίτερα γλουταθειόνη, η οποία προστατεύει από ιούς. Οχι μόνο θα βελτιώσει τη γενική υγεία σας , αλλά είναι και μια μεγάλη πηγή χολίνης . Αυτή η θρεπτική ουσία κρατά τα βακτήρια μακριά από το σύστημά σας και εξασφαλίζει την καλή λειτουργία των κυττάρων και της γαστρεντερικής περιοχής

9 . μέλι
Το μέλι θεραπεύει τον πονόλαιμο και έχει επίσης αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες .

10. Γιαούρτι
Η διαφορά μεταξύ ενός γιαουρτιού που βοηθά την πέψη σας και ενός γιαουρτιού που ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, είναι τα βακτήρια που περιέχει . Αυτό που χρειάζεστε είναι ΙLactobacillus reuteri, προβιοτικά που φαίνεται να διεγείρουν τα λευκά αιμοσφαίρια . Αν δεν το βρείτε , να είστε σίγουροι ότι κάθε γιαούρτι το έχει, αλλά σε μικρές ποσότητες .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ