Ο ιδανικός τύπος λαδιού αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος -Δεν πάει παντού το ελαιόλαδο [λίστα]

Μπορεί εδώ στην Ελλάδα το ελαιόλαδο να κατέχει εξέχουσα θέση στη μαγειρική, ωστόσο, δεν είναι το μόνο θρεπτικό και υγιεινό έλαιο. Υπάρχουν και άλλοι τύπου λαδιού που μπορούν να απογειώσουν τη γεύση των φαγητών. Ποιο, όμως, λάδι θεωρείται ιδανικότερο αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος;

Σύμφωνα λοιπόν με την Stephanie Hoban, RD, Houston-based top chef, αυτά τα καλύτερα έλαια για 6 διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος είναι τα εξής:

  • Τηγάνισμα

Σησαμέλαιο και έλαιο καρύδας

  • Σοτάρισμα

Ελαιόλαδο, λιναρέλειο

  • Ψήσιμο

Ελαιο καρύδας, οργανικό έλαιο κανόλα, ελαιόλαδο

  • Γκριλ

Ελαιο κανόλα, ηλιέλαιο

  • Τελείωμα φαγητού

Λιναρέλαιο, σιτέλαιο, σησαμέλαιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ