Ο ιδανικός τύπος λαδιού αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος -Δεν πάει παντού το ελαιόλαδο [λίστα] - iefimerida.gr

Ο ιδανικός τύπος λαδιού αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος -Δεν πάει παντού το ελαιόλαδο [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί εδώ στην Ελλάδα το ελαιόλαδο να κατέχει εξέχουσα θέση στη μαγειρική, ωστόσο, δεν είναι το μόνο θρεπτικό και υγιεινό έλαιο. Υπάρχουν και άλλοι τύπου λαδιού που μπορούν να απογειώσουν τη γεύση των φαγητών. Ποιο, όμως, λάδι θεωρείται ιδανικότερο αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος;

Σύμφωνα λοιπόν με την Stephanie Hoban, RD, Houston-based top chef, αυτά τα καλύτερα έλαια για 6 διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος είναι τα εξής:

  • Τηγάνισμα

Σησαμέλαιο και έλαιο καρύδας

  • Σοτάρισμα

Ελαιόλαδο, λιναρέλειο

  • Ψήσιμο

Ελαιο καρύδας, οργανικό έλαιο κανόλα, ελαιόλαδο

  • Γκριλ

Ελαιο κανόλα, ηλιέλαιο

  • Τελείωμα φαγητού

Λιναρέλαιο, σιτέλαιο, σησαμέλαιο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ