Νέος τρόπος φορολόγησης των εισαγόμενων μεταχειρισμένων Ι.Χ - iefimerida.gr

Νέος τρόπος φορολόγησης των εισαγόμενων μεταχειρισμένων Ι.Χ

Νέος τρόπος φορολόγησης των εισαγόμενων μεταχειρισμένων Ι.Χ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλάζει το τοπίο στη φορολόγηση των μεταχειρισμένων ΙΧ. Συγκεκριμένα: σε αυτοκίνητα που έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας πριν τις 15 Μαρτίου του 2010, σε κάποιο άλλο κράτος-μέλος, δεν επιβάλλεται Φόρος Πολυτελείας κατά την εισαγωγή τους. Αυτή είναι μεγάλη αλλαγή που προκύπτει από την τροπολογία για τον νέο τρόπο φορολόγησης των εισαγόμενων μεταχειρισμένων Ι.Χ..Όπως αναφέρει η Ημερησία, αν η πρώτη άδεια κυκλοφορίας τους είναι μεταγενέστερη και η αξία τους, μετά τις απομειώσεις, είναι υψηλότερη των 20.000 ευρώ, τότε ο συγκεκριμένος φόρος επιβάλλεται κανονικά.

Μέχρι σήμερα η αξία των εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ απομειωνόταν εξαιτίας της παλαιότητας ανά μήνα ξεκινώντας από 1,3% για κάθε μήνα τον πρώτο χρόνο, 0,7% τον μήνα για το δεύτερο έτος, 0,5% τον μήνα για το τρίτο έτος και ανέρχονταν σε μόλις 0,1% τον μήνα αν πρόκειται για ΙΧ ηλικίας 15 ετών.

Αντίστοιχα, τα διανυθέντα χιλιόμετρα απομείωναν επίσης περαιτέρω την αξία των εισαγόμενων μεταχειρισμένων Ι.Χ. σε ποσοστό 5% επί των διανυθέντων χλμ. δια 1.500.
Με την τροπολογία οι απομειώσεις λόγω παλαιότητας θα υπολογίζονται ανά εξάμηνο και έτος και όχι ανά μήνα, ενώ τα διανυθέντα χιλιόμετρα θα μειώνουν πολύ περισσότερο την αξία με συντελεστή 0,3 για κάθε επιπλέον 500 χλμ., πέραν του μέσου όρου των 15.000 χλμ. που ορίζει το υπουργείο.

Ωστόσο ο συντελεστής των διανυθέντων χιλιομέτρων δεν μπορεί να απομειώνει την αξία του οχήματος πάνω από το 30%. Συνδυαστικά, με την παλαιότητα ο συντελεστής απομείωσης αυξάνεται στο 95%, από 81% που ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ