Αφήστε το σεξ και κάντε τζόκινγκ: Καίει πολύ περισσότερες θερμίδες σύμφωνα με τους επιστήμονες - iefimerida.gr

Αφήστε το σεξ και κάντε τζόκινγκ: Καίει πολύ περισσότερες θερμίδες σύμφωνα με τους επιστήμονες

Αφήστε το σεξ και κάντε τζόκινγκ: Καίει πολύ περισσότερες θερμίδες σύμφωνα με το
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σεξ εκτός από απολαυστική διαδικασία, από πολλούς θεωρείται και ιδανική γυμναστική, αφού εξασφαλίζει γρήγορο (και ευχάριστο) κάψιμο θερμίδων. Ωστόσο οι επιστήμονες έρχονται με την αντιπρόταση, υποστηρίζοντας ότι το τζόκινγκ συνιστά ακόμα πιο αποτελεσματικό τρόπο άσκησης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ, με επικεφαλής τον καθηγητή Αντονι Καρέλης, αναφέρουν ότι από άποψη καψίματος θερμίδων, το τζόκινγκ αποτελεί καλύτερο τρόπο άσκησης από το σεξ.

Στα πλαίσια της έρευνας, Καναδοί ερευνητές εφοδίασαν 21 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια ηλικίας 18 έως 35 ετών με φορητές συσκευές μπράτσου SenseWear, οι οποίες κατέγραφαν την θερμιδική κατανάλωση του ζευγαριού την ώρα που έκανε σεξ στο σπίτι του. Παράλληλα, πριν το σεξ, όλοι οι εθελοντές κλήθηκαν να κάνουν επί μισή ώρα μέτριας ή μεγάλης έντασης διάδρομο, προκειμένου να μετρηθούν συγκριτικά οι θερμίδες που έκαιγαν.

Στο σεξ, κατά μέσο όρο ο κάθε άνδρας έκαψε 101 θερμίδες έναντι 276 θερμίδων στο τρέξιμο. Αντίστοιχα, οι γυναίκες έκαψαν κατά μέσο όρο 69 θερμίδες στη διάρκεια του σεξ, έναντι 213 θερμίδων στο διάδρομο, επιβεβαιώνοντας ότι το σεξ καίει λιγότερες θερμίδες από την εντατική γυμναστική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ