Ο Λέτα δεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις των πέντε υπουργών της κεντροδεξιάς – Ελπίζει πως θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης

Την ελπίδα πως θα εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνη την Τετάρτη διατηρεί ο Ενρίκο Λέτα. Αισιοδοξία που προδίδει και η απόφαση του πρωθυπουργού της Ιταλίας να μην κάνει δεκτές τις παραιτήσεις των πέντε υπουργών της κεντροδεξιάς.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την άλλη δεν καταθέτει τα όπλα του, αφού φαίνεται αποφασισμένος να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, παρά το γεγονός ότι έχουν εμφανιστεί «αντάρτες» στο κόμμα του που είναι έτοιμοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Καβαλιέρε σε επιστολή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό Τempi χαρακτήρισε «αφερέγγυα πρόσωπα» τον πρωθυπουργό Λέτα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και ξεκαθάρισε πως παρότι είναι εν γνώσει του το ρίσκο που παίρνει, αποφάσισε να βάλει τέλος στην κυβέρνηση.

«Επρεπε να καταλάβουν πως την στιγμή που αποφάσισαν να μην θέσουν θέμα σεβασμού των πολιτικών δικαιωμάτων του ηγέτη της κεντροδεξιάς, κατέστρεφαν ένα καίριας σημασίας στοιχείο της αξιοπιστίας τους, υπονόμευαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία», ανέφερε ο Μπερλουσκόνι. «Πώς μπορεί να θεωρείται αξιόπιστος κάποιος ο οποίος δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ελεύθερη πολιτική δράση του κύριου κυβερνητικού εταίρου του;».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ