Σχίσμα στην ιταλική κεντροδεξιά - Στενός συνεργάτης του Μπερλουσκόνι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε Λέτα - iefimerida.gr

Σχίσμα στην ιταλική κεντροδεξιά - Στενός συνεργάτης του Μπερλουσκόνι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε Λέτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λύση στην κυβερνητική κρίση της Ιταλίας φαίνεται να δίνουν οι «αντάρτες» στο κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Επιβεβαιώνοντας το σχίσμα στην ιταλική κεντροδεξιά, ο γραμματέας της «νέας Φόρτσα Ιτάλια» Αντζελίνο Αλφάνο κάλεσε τους βουλευτές της παράταξης να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λέτα.

«Πιστεύω ότι αύριο η κεντροδεξιά πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λέτα. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστές ομάδες και ομαδούλες», δήλωσε ο Αλφάνο - εκ των στενότερων συνεργατών του Μπερλουσκόνι - εκφράζοντας έτσι ανοικτά τη διαφωνία του με τη θέση του ηγέτη της παράταξης για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Προηγήθηκαν πληροφορίες περί επικείμενης παραίτησης 20 γερουσιαστών της Κεντροδεξιάς από την παράταξη, σε περίπτωση που Μπερλουσκόνι εμμείνει στην απόφασή του να διαλύσει την κυβερνητική συμμαχία υπό τον Ενρίκο Λέτα.

Ο Αλφάνο είχε σήμερα συνεργασία επί τρεις ώρες με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και στην συνέχεια μαζί με τους υπόλοιπους τέσσερις υπό παραίτηση κεντροδεξιούς υπουργούς της κυβέρνησης συμμαχίας είχε συνάντηση και με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα.

Ο κεντροαριστερός υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο, Ντάριο Φραντσεσκίνι, επιβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση πρόκειται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης» αύριο.

Σάλος από τις κατηγορίες Μπερλουσκόνι κατά Ναπολιτάνο

Εν τω μεταξύ σάλος προκλήθηκε μετά την αποκάλυψη τηλεφωνικής επικοινωνίας του Μπερλουσκόνι με βουλευτή, όπου φέρεται να κατηγορεί τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ότι με την ανάμειξή του οδήγησε στην οριστική δικαστική καταδίκη του.

Κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκπομπής στο ιδιωτικό κανάλι La 7 μεταδόθηκε τηλεφωνική συνομιλία στην οποία ακούγεται ο πρώην πρωθυπουργός να λέει πως διαθέτει πληροφορίες ότι ο πρόεδρος Ναπολιτάνο άσκησε την επιρροή που απορρέει από τη θέση του, προς το ανώτατο εφετείο της Ιταλίας σε μια υπόθεση που αφορά τη μιντιακή αυτοκρατορία του Μπερλουσκόνι.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας φέρεται να λέει ότι είχε ακούσει πως ο Ναπολιτάνο επικοινώνησε με το δικαστήριο για να μάθει την ετυμηγορία πριν καν αυτή ανακοινωθεί και συμπληρώνει ότι ο ιταλός πρόεδρος τηλεφώνησε εκ νέου στο δικαστήριο το οποίο τελικά κατέληξε να βγάλει μια πιο αρνητική ετυμηγορία για τον Μπερλουσκόνι.

Έντονη ήταν η αντίδραση του 88χρονου Ιταλού προέδρου, ο οποίος έκανε λόγο για άλλο ένα «παραλήρημα, μια χυδαία και συκοφαντική εφεύρεση κατά του επικεφαλής του κράτους» από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ