Καλύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο κάνουν όσοι κόβουν το κάπνισμα - iefimerida.gr

Καλύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο κάνουν όσοι κόβουν το κάπνισμα

Καλύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο κάνουν όσοι κόβουν το κάπνισμα σύμφωνα με πρόσφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα ευθύνεται για αμέτρητα προβλήματα του αναπνευστικού και του καρδιαγγειακού συστήματος, ωστόσο πρόσφατη μελέτη απέδειξε ότι η διακοπή του συμβάλλει και σε καλύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο.

Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, ερευνητές του πανεπιστημίου της Φλόριδα, διαπίστωσαν ότι περίπου το 11,9% των καπνιστών δυσκολεύονται να κοιμηθούν, το 10,6% ξυπνάνε μέσα στη νύχτα και το 9,5% ξυπνάνε πολύ νωρίς το πρωί.

Αντίθετα τα ίδια ποσοστά στους μη καπνιστές ήταν πολύ χαμηλότερα και μάλιστα όσοι σταμάτησαν το κάπνισμα, είδαν σχεδόν άμεση βελτίωση στην ποιότητα του βραδινού τους ύπνου. Μάλιστα όπως προέκυψε από την έρευνα για κάθε τσιγάρο που καπνίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο βραδινός ύπνος μειώνεται κατά 1,2 λεπτά κατά μέσο όρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ