Δεν βάζουν μυαλό οι καταστηματάρχες – Φοροδιαφυγή στο 70% έδειξαν έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας - iefimerida.gr

Δεν βάζουν μυαλό οι καταστηματάρχες – Φοροδιαφυγή στο 70% έδειξαν έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας

Δεν βάζουν μυαλό οι καταστηματάρχες – Φοροδιαφυγή στο 70% έδειξαν έλεγχοι της Οι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς, με βάση τους τελευταίους ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας αποδείχθηκε ότι 7 στους 10 δεν έκοβαν αποδείξεις, παρά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Οι «ράμπο» της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν ελέγχους σε 14 εστιατόρια και μπαρ σε Αθήνα, Αγία Παρασκευή, Βούλα, Χαλάμδρι, Βουλιγαμένη, Νέα Μάκρη και Μαραθώνα και σε δέκα από αυτές διαπιστώθηκαν παραβάσεις στην έκδοση αποδείξεων, αλλά και στην ασφάλιση των εργαζομένων.

Αναλυτικά οι έλεγχοι του έδειξαν:

  • Σε καφέ – μπαρ – εστιατόριο, σε παραλία της Βορειοανατολικής Αττικής, που έχει και ξαπλώστρες διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις για ξαπλώστρες σε 41 περιπτώσεις!
    Η αξία τους ήταν 492 ευρώ. Για την υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του διαχειριστή της εταιρείας, ο οποίος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
  • Σε καφενείο που βρίσκεται στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων.
  • Σε παραδοσιακό καφενείο που βρίσκεται στο Θησείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 5 αποδείξεων.
  • Σε καφετέρια που βρίσκεται στο Χαλάνδρι, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου.
  • Σε εστιατόριο που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 3 αποδείξεων.
  • Σε ψητοπωλείο που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών 5 και η απασχόληση ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου.
  • Σε αναψυκτήριο – εστιατόριο που βρίσκεται στην Βούλα, διαπιστώθηκε ότι σε πέντε περιπτώσεις δεν υπήρχαν και δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις, ενώ διαπιστώθηκε και η απασχόληση τριών ανασφάλιστων εργαζομένων.
  • Σε ψητοπωλείο που βρίσκεται στη Βούλα, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός ανασφάλιστου εργαζομένου.
  • Σε μεζεδοπωλείο που βρίσκεται στη Βουλιαγμένη, διαπιστώθηκε ότι σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρχαν ή δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις.
  • Σε ψαροταβέρνα που βρίσκεται στον Μαραθώνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε αποδείξεων .

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν για τις περιπτώσεις αυτές, θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Εκτεταμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και αυτή την εβδομάδα, από την Δευτέρα έως την Κυριακή σε καταστήματα στα νησιά του Ιονίου, στις τουριστικές κυρίως περιοχές, με στόχο την προστασία της εμπορικής δραστηριότητας.

Κατά τους ελέγχους συνελήφθησαν συνολικά τριάντα πέντε άτομα (31 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί) ηλικίας από 22 έως 82 ετών, για στέρηση αδείας λειτουργίας, ηχορύπανση και άλλες παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πιο αναλυτικά στην Κεφαλλονιά συνελήφθησαν 17 άτομα, στην Ζάκυνθο 13 άτομα και στην Κέρκυρα 5 άτομα.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις, βάση συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού θα συνεχιστούν καθ' όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ