Οκτώ πέρα για πέρα ανθυγιεινοί τρόποι για να εξοικονομήσετε χρόνο - Πώς θα τους αντικαταστήσετε με κάτι πιο.. υγιεινό [λίστα] - iefimerida.gr

Οκτώ πέρα για πέρα ανθυγιεινοί τρόποι για να εξοικονομήσετε χρόνο - Πώς θα τους αντικαταστήσετε με κάτι πιο.. υγιεινό [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας και η ασφυκτική πίεση του χρόνου οδηγούν τους περισσοτέρους στην υιοθέτηση κακών συνηθειών. Οι περισσότεροι σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσουν έστω και λίγα λεπτά για να κάνουν όσα είναι... υποχρεωμένοι να κάνουν υιοθετούν... κακές συνήθειες. Ποιες είναι αυτές και τι επιπτώσεις μπορούν να έχουν στην υγεία μας.

Παραλείπουμε το οδοντικό νήμα

Δεδομένου ότι το βούρτσισμα από μόνο του δεν αρκεί για τη σωστή στοματική υγιεινή, καθώς καθαρίζει μόνο το 60% της επιφάνειας των δοντιών, εάν κάποιος δεν χρησιμοποιήσει οδοντικό νήμα δημιουργεί ένα... ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη πλάκας, τερηδόνας αλλά και δυσοσμίας του στόματος.

Εάν σε καμία περίπτωση δεν προλαβαίνετε να χρησιμοποιήσετε οδοντικό νήμα κάντε τουλάχιστον μετά το βούρτσισμα των δοντιών γαργάρες με νερό οι οποίες, σύμφωνα με έρευνες, έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα βακτήρια.

Κοιμάμαστε με τους φακούς επαφής

Δεδομένου ότι οι φακοί επαφής εμποδίζουν τη ροή του οξυγόνου, που χρειάζονται οι κερατοειδείς για να παραμείνουν υγιείς αν κάποιος δεν τους αποχωρίζεται ποτέ βλάπτει την υγεία των ματιών του και τα καθιστά πιο ευάλωτα στις μολύνσεις.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε με τίποτα να τους αποχωριστείτε προτιμήστε τους φακούς σιλικόνης υδρογέλης, οι οποίοι επιτρέπουν να φτάσει περισσότερο οξυγόνο στα μάτια.

Αντικαθιστούμε τα φρούτα με χυμούς

Ακόμη και οι χυμοί που διαφημίζονται ως 100% φυσικοί, είναι συχνά φορτωμένοι με ζάχαρη και αποστραγγισμένοι από τις φυτικές ίνες των φρούτων. Για αυτό αν κάποιος επιμένει στη λύση των χυμών καλό είναι, τουλάχιστον, να διαβάζει προσεκτικά τις ετικέτες με τα συστατικά του.

Επάλειψη με αντηλιακό μόνο μια φορά την ημέρα

Δεδομένου ότι η επάλειψη του αντηλιακού πρέπει να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον κάθε δυόμιση ώρες καθώς αν αυτό δεν γίνεται αυξάνονται κατά πέντε φορές οι πιθανότητες να καείτε από τον ήλιο με ότι αυτό συνεπάγεται, επιλέξτε ένα ευρέως φάσματος αντηλιακό, που περιέχει οξείδιο του ψευδαργύρου (ή avobenzone) και παρέχει ενισχυμένη προστασία για περισσότερη ώρα.

Τρώμε τα νύχια σας

Η κακιά αυτή συνήθεια ανοίγει... πύλη στα μικρόβια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται, συχνά, στην περιοχή μολύνσεις. Το άχρωμο ειδικό βερνίκι με τη δυσάρεστη γεύση και μια λίμα που μπορείτε να έχετε πάντα στην τσάντα σας και θα τη χρησιμοποιείτε κάθε φορά που θα θέλετε να φάτε τα νύχια σας μπορούν να σας δώσουν λύση στο πρόβλημα αυτό.

Για να μπορέσετε να σταματήσετε, η πιο απλή λύση είναι να αγοράσετε από ένα φαρμακείο τα ειδικά άχρωμα βερνίκια νυχιών, τα οποία έχουν ιδιαίτερα πικρή και αηδιαστική γεύση, κάτι που θα σας αποτρέψει από το να συνεχίσετε να ροκανίζετε τα νύχια σας. Μία λίμα νυχιών στην τσάντα, στο γραφείο ή σε ένα προσβάσιμο συρτάρι θα μπορούσε επίσης να σας βοηθήσει.

Το ρίχνουμε στο Fast Food

H εύκολη λύση του Fast Food μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό. Καταρχάς λίγο μετά την κατανάλωσή του αισθάνεται κανείς ξανά πεινασμένος, αφού τα τρόφιμα αυτά περιέχουν ελάχιστες ίνες και θρεπτικά συστατικά τα οποία χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να νιώσει χορτάτος. Επιπλέον, το αλάτι, η ζάχαρη και τα κορεσμένα λιπαρά, που βρίσκονται σε αφθονία στα έτοιμα φαγητά, προσφέρουν πρόσκαιρη ικανοποίηση και πολλές θερμίδες, οι οποίες σύντομα θα σας οδηγήσουν σε ιατρικά προβλήματα εξαιτίας του αυξημένου βάρους.

Εαν δεν μπορείτε να ετοιμάζετε μόνοι σας ένα υγιεινό γεύμα για να το έχετε μαζί σας στη δουλειά, προτιμήστε στεγνά ψητά φαγητά, αποφύγετε τις διάφορες σάλτσες και αντί για ανθυγιεινά σνακ καταναλώστε ξηρούς καρπούς, φρούτα και λαχανικά που μπορούν να καλύψουν την πείνα σας προσφέροντας ταυτόχρονα θρεπτικά συστατικά.

Απομακρυνόμαστε από τους φίλους σας

Πολλοί λόγω της πίεσης της καθημερινότητας καταλήγουν να επικοινωνούν με τους φίλους τους μόνο μέσω mail, sms ή τηλεφωνικώς. Μελέτες που κατά καιρούς έχουν έλθει στο φως διαπιστώνουν ότι όταν οι άνθρωποι έχουν γύρω τους ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης από δικά τους άτομα μειώνουν αισθητά τις πιθανότητες να «χτυπηθούν» από καρδιακές νόσους. Για αυτό λοιπόν χρησιμοποιείστε το χρόνο που σπαταλάτε για να μιλήσετε στο τηλέφωνο ή να στείλετε ένα mail για να δείτε από κοντά τους φίλους σας.

Δεν αφαιρούμε το μακιγιάζ πριν τον ύπνο

Με το να μην αφαιρεί κανείς το μακιγιάζ πριν από τον ύπνο, στην πραγματικότητα φράζει τους πόρους του δέρματός τους, δημιουργώντας ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν σπυράκια και στίγματα.

Αν η νύστα σας καταβάλλει και δεν μπορείτε με τίποτα να πάτε μέχρι το μπάνιο για να πλύνετε επιμελώς το πρόσωπό σας τα υγρά μαντιλάκια ντεμακιγιάζ είναι μια καλή λύση.

Πηγή: clickatlife.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ