Γιατί ο ύπνος και οι διακοπές επιδεινώνουν τα συμπτώματα κατάθλιψης - iefimerida.gr

Γιατί ο ύπνος και οι διακοπές επιδεινώνουν τα συμπτώματα κατάθλιψης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λογικά θα ίσχυε το αντίθετο! Στην ανθρώπινη ψυχολογία όμως και τους πολύπλοκους, απρόβλεπτους μηχανισμούς της, η λογική έχει πάντα τον τελευταίο λόγο...

Οι διακοπές μπορεί να επιτείνουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης, προειδοποιούν οι ειδικοί, επισημαίνοντας πως όσοι έχουν συμπτώματα κατάθλιψης συνίσταται να μην λαμβάνουν άδεια!

Συγκεκριμένα, καθηγητής επικεφαλής γερμανικού ιδρύματος υποστήριξης των πασχόντων από κατάθλιψη, ονόματι Ούλριχ Χέγκερλ, εξηγεί ότι η κατάθλιψη έχει την τάση να «ταξιδεύει μαζί με τον πάσχοντα» και προσθέτει ότι «η εμπειρία γίνεται ακόμη πιο επώδυνη όταν κάποιος είναι μακριά από το σπίτι του».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πάσχοντες από κατάθλιψη συχνά αισθάνονται κατάκοποι κατά τη διάρκεια της ημέρας και θέλουν να κοιμούνται πολύ, ελπίζοντας ότι θα ξυπνήσουν το άλλο πρωί με καλύτερη διάθεση.

Στην πραγματικότητα, όμως, ο ύπνος και οι διακοπές συχνά επιδεινώνουν την κατάσταση. Απεναντίας, οι υπερβολικές ώρες εργασίας και η διαρκής απασχόληση του νου και του σώματος κατευνάζουν τα συμπτώματα, κρατώντας τον πάσχοντα μακριά από τον εαυτό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ