Νέα δημοσκόπηση: Δεν θέλουν πρόωρες εκλογές οι ψηφοφόροι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ - iefimerida.gr

Νέα δημοσκόπηση: Δεν θέλουν πρόωρες εκλογές οι ψηφοφόροι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

Νέα δημοσκόπηση: Δεν θέλουν πρόωρες εκλογές οι ψηφοφόροι ΝΔ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις αλλαγές που επιφέρει στο πολιτικό σκηνικό η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ καταγράφει νέα δημοσκόπηση, στην οποία διαπιστώνεται πως η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων των κομμάτων της κυβέρνησης επιθυμεί να εξαντλήσει η τρικομματική τη θητεία της.

Ειδικότερα η έρευνα της εταιρείας Metrisi για το parapolitika καταγράφει ότι εκείνοι που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες εκλογές επιθυμούν η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία και να μην προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

Σε ποσοστό 78,9% οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμούν εκλογές, ενώ στη ΔΗΜΑΡ το ποσοστό πέφτει στο 61,5% και στη Νέα Δημοκρατία το 87,2% επιθυμεί εξάντληση της τετραετίας.

Στο ερώτημα εάν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ πρέπει να αποσύρουν τη στήριξή τους προς την κυβέρνηση, το 65,5% των ψηφοφόρων του κόμματος του Φώτη Κουβέλη απαντά αρνητικά, ενώ από το ΠΑΣΟΚ απαντά αρνητικά το 51,2%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 21% έναντι 20,5% με τη Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση με 10,2% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5,7%, Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,2%, ΠΑΣΟΚ με 5,1%, ΔΗΜΑΡ με 4,8%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 23,1%.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 36,8% έναντι 25,9% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα με 33,8%, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 26,6%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ