Επιστημονικό συνέδριο εξηγεί τη βαθύτερη σχέση χρήματος και ανθρώπινης ψυχολογίας - iefimerida.gr

Επιστημονικό συνέδριο εξηγεί τη βαθύτερη σχέση χρήματος και ανθρώπινης ψυχολογίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατανάλωση είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες της οικονομικής ανάπτυξης. Ωστόσο, μέσα από τις αλλαγές στη συμπεριφορά του καταναλωτή και στην ίδια την αγορά, η οποία καλείται να ανταποκριθεί, τίθεται το ερώτημα εάν ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να ζει σε κοινωνία και να είναι ευτυχισμένος μέσα σ' αυτήν.

Μήπως αναδεικνύει αυτή τη δυσκολία του ανθρώπου να ζει μέσα σε ένα σύνολο και να συγκροτεί κοινωνίες; Ριζικά ερωτήματα που επεκτείνονται πέρα από τις τρέχουσες οικονομικο-πολιτικές αναλύσεις και διερευνούν την ανθρωπολογική διάσταση του προβλήματος που αντιμετωπίζει με ακραίο τρόπο η χώρα μας, αλλά και πολλές άλλες.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 30 Μαΐου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, με Γάλλους και Έλληνες επιστήμονες και θεωρητικούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ