Γιατί οι Αθηναίοι κυκλοφορούν με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι- Τα καλύτερα wine bars της πόλης [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί οι Αθηναίοι κυκλοφορούν με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι- Τα καλύτερα wine bars της πόλης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στην πρωτεύουσα και κερδίζουν μέρα με τη μέρα «έδαφος» σε σχέση με τα κλασσικά μπαράκια.

Ειδικά το καλοκαίρι οι Αθηναίοι φαίνεται ότι θα περάσουν τις ζεστές βραδιές παρέα... με ένα παγωμένο ποτήρι κρασί, αναζητώντας νέες ετικέτες και άγνωστους οινοπαραγωγούς.

Harvest

Iσπανική αυθεντική νότα τόσο στο design όσο και στα gourmet γευστικότατα tapas που ανανεώνονται καθημερινά, ποικιλία ετικετών από τους καλύτερους ελληνικούς και ξένους αμπελώνες στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας: στη συμβολή των οδών Αιόλου και Ευριπίδου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το wine & tapas bar «Harvest» έχει κάνει θραύση από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.

Αιόλου 64 & Ευριπίδου, τηλ. 213 0252284

By the Glass

Ο ελληνικός αμπελώνας στα καλύτερά του. Σχεδόν εκατό ετικέτες κρασιού που φιγουράρουν στη βιτρίνα πίσω από τη ζεστή ξύλινη μπάρα του «By the Glass». Το νεοαφιχθέν wine bar μέσα στη στοά Ράλλη στη Φιλελλήνων ξέρει από καλό κρασί και φροντίζει να το πιστοποιεί με διάφορους τρόπους όπως το επαγγελματικό μηχάνημα συντήρησης των ανοιχτών φιαλών αλλά και τους οινοχόους που βρίσκονται στη διάθεσή σου για να καταλήξεις στην επιλογή που σου ταιριάζει με τη συνοδεία πεντανόστιμων πιάτων.

Γεωργίου Σαρρή 3 & Φιλελλήνων, τηλ. 210 3232560

Para Siempre

Στην μέχρι προσφάτως παρηκμασμένη Χάρητος άνοιξε πριν από λίγο καιρό τις πόρτες του το wine & tapas bar-όπως θα έχετε καταλάβει αυτά τα δύο, wine & tapas πάνε πακέτο- «Para siempre». Από το όνομα στην ταμπέλα, το χαρακτηριστικό πλακάκι στο πάτωμα μέχρι το τσιμπολόγημα των διαφόρων μεζέδων σε γενναιόδωρες παραδόξως μερίδες, όλα θυμίζουν Ισπανία.

Χάρητος 43, Κολωνάκι, τηλ. 210 7210155

Wine Gallery

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες περιπτώσεις νεοαφιχθέντων wine bars, το «Wine Gallery» αποδείχτηκε μπροστά από την εποχή του καθώς ανέβασε ρολά πριν από δέκα χρόνια στον Άλιμο. Με κίνητρο το μεράκι της και την αγάπη της για το καλό κρασί, η ομάδα του ζεστού μπαρ με τις ψαγμένες ετικέτες, κατάφερε να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο στέκι στα νότια προάστια μυώντας τους θαμώνες του στα μυστικά της οινοποσίας υπό τους ήχους της τζαζ.

Λ.Αλίμου 109, Άλιμος, τηλ. 210 9959544

Ombra

Το «Ombra» δεν είναι απλά ένα ακόμα wine bar. Ανεβάζοντας τον πήχη στο είδος του, η νέα άφιξη στο Ψυχικό παίρνει τα πρωτεία ως το μοναδικό prosecco bar της Αθήνας. Μια αξιόλογη ποικιλία του ιταλικού αφρώδους κρασιού με σήμα κατατεθέν τις φυσαλίδες συγκεντρώνεται μέσα σε λιγοστά γουστόζικα τετραγωνικά ενώ τα συνοδευτικά πιάτα τιμούν, όπως είναι φυσικό, την αυθεντική κουζίνα των γειτόνων μας.

Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6711320

Πηγή: cosmo.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ