Επιτρέπεται ή όχι να νηστεύουν τα παιδιά - iefimerida.gr

Επιτρέπεται ή όχι να νηστεύουν τα παιδιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ημέρες της σαρακοστής βάζουν πολύ συχνά τους γονείς σε δίλημμα αν πρέπει να βάλουν τα παιδιά σε διαδικασία νηστείας από κρέας και γαλακτοκομικά όπως ορίζει η θρησκεία ή αν αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τους γιατρούς και τους διατροφολόγους η περίοδος της νηστείας είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να υιοθετήσουν τα παιδιά, έστω για λίγες ημέρες, χορτοφαγική δίαιτα ,οπότε θα εισάγουν στη διατροφή τους όσπρια, χορταρικά, ελαιόλαδο, ωμούς ξηρούς καρπούς,θαλασσινά και φρούτα.

Το κρέας μπορεί να αντικατασταθεί με όσπρια συνδυασμένα με δημητριακά και το ασβέστιο που διαφορετικά θα προσλάμβανε ο οργανισμός από τα γαλακτοκομικά, μπορεί να βρει κανείς σε θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.

Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι γονείς είναι η «μετάβαση» από τη νηστεία στην συνηθισμένη διατροφή, η οποία πρέπει να γίνει με προσοχή καθώς η απότομη προσαρμογή μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές ενοχλήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ