fbpx Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα κρέατα που μπορεί να φάει κανείς | ΥΓΕΙΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΥΓΕΙΑ
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ «ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ»

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα κρέατα που μπορεί να φάει κανείς

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα κρέατα που μπορεί να φάει κανείς
24|04|2013 | 09:27

Το κοτόπουλο και ο μοσχαρίσιος κιμάς είναι από τα κυριότερα προϊόντα καθημερινής σίτισης στο δυτικό κόσμο, αλλά αποτελούν επιπλέον και τις κυριότερες πηγές ασθενειών για τους καταναλωτές, αναφέρει νέα έκθεση, η οποία διεξήχθη στις ΗΠΑ και στην οποία αφιερώνει σχετικό δημοσίευμα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Business Insider.

Η έκθεση, την οποία κατάρτισε ο οργανισμός προστασίας καταναλωτών CSPI (Center for Science in the Public Interest) κατατάσσει τα προϊόντα κρέατος βάσει των πιθανοτήτων να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες.

Στην κορυφή της λίστας άρχει το κοτόπουλο και ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο μοσχαρίσιος κιμάς. Υψηλού κινδύνου, ωστόσο, θεωρείται επίσης η γαλοπούλα και η μοσχαρίσια μπριζόλα, ενώ μέσου κινδύνου θεωρείται το χοιρινό και το ροσμπίφ, με το χοιρομέρι, τα λουκάνικα και τα νάγκετς τηγανητού κοτόπουλου να κατατάσσονται στην τελευταία θέση ως προς την επικινδυνότητά τους.

Ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη υιοθέτησης από την πλευρά των καταναλωτών αυτού που οι ίδιοι αποκαλούν «προληπτική διατροφή», θεωρώντας πως όλα τα κρέατα ενέχουν κινδύνους, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δίνεται στο στάδιο της προετοιμασίας και του μαγειρέματος των κρεάτων, καθώς όλα τα προϊόντα διατροφής πρέπει να αντιμετωπίζονται ως δυνάμει πηγές επικίνδυνων βακτηρίων και μικρο-οργανισμών.

ΣΧΟΛΙΑ