Η ΑΕΚ εκπέμπει SOS! Εξαφανισμένη η διοίκηση, τρομοκρατημένοι οι παίκτες, κλειστά τα Σπάτα, αβέβαιη η επόμενη μέρα - iefimerida.gr

Η ΑΕΚ εκπέμπει SOS! Εξαφανισμένη η διοίκηση, τρομοκρατημένοι οι παίκτες, κλειστά τα Σπάτα, αβέβαιη η επόμενη μέρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως το τέλος του πρώτου -89χρονης διάρκειας- κύκλου ζωής της ΑΕΚ μπορεί να λογίζεται η χθεσινή «μαύρη» για τον ιστορικό σύλλογο μέρα. Ποια θα είναι η επόμενη; Αβέβαιο. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως τη συγκεκριμένη στιγμή η ομάδα είναι διαλυμένη. Δίχως διοίκηση, με τρομοκρατημένους ποδοσφαιριστές και προπονητικό κέντρο στο οποίο δεν τολμάει να πλησιάσει κανείς.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Αν κάτι προκαλεί τα μεγαλύτερα ερωτηματικά είναι ο ρόλος της διοίκησης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ανδρέας Δημητρέλος και το μέλος του ΔΣ με τη μεγαλύτερη επιρροή στη λήψη αποφάσεων, ο Ηλίας Μπρουσιανός έφυγαν από το ΟΑΚΑ πριν καν αρχίσουν τα επεισόδια. Γύρω στο 70' σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Προφανώς προβλέποντας τι πρόκειται να συμβεί. Δεν επέστρεψαν ούτε μετά το ντου των οπαδών για να υπερασπιστούν τον Τραϊανό Δέλλα και τους παίκτες του. Χαρακτηριστικό της... παράνοιας που επικρατούσε χθες το βράδυ είναι ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ καλούσε από το σπίτι του τον προπονητή της ομάδας για να μάθει τι γίνεται στο γήπεδο. Ο Δημητρέλος παραμένει μη προσεγγίσιμος, αφού έκτοτε δεν φρόντισε να επικοινωνήσει με το ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ δεν εμφανίζεται και σε όσους τον καλούν για να μάθουν τι γίνεται. Το μόνο που έκανε η διοίκηση ήταν να ενημερώσει με sms τους υπαλλήλους να μην πάνε σήμερα (και μέχρι νεοτέρας) στα γραφεία τους στα Σπάτα.

ΠΑΙΚΤΕΣ

Οι ποδοσφαιριστές είναι τρομοκρατημένοι. Ειδικά οι μικροί σε ηλικία είναι σε κατάσταση σοκ. Μετά τα επεισόδια οι περισσότερο έκλαιγαν, ενώ κάποιοι από αυτούς, όπως ο Μητρόπουλος, δεν γλίτωσαν την επίθεση του κόσμου και δέχτηκαν γροθιές. Σχεδόν κανένας από τους παίκτες της ΑΕΚ δεν κοιμήθηκε χθες το βράδυ στο σπίτι του υπό το φόβο τυχόν νέας επίθεσης από τους οπαδούς. Οι «κιτρινόμαυροι» φιλοξενήθηκαν σε φίλους και γνωστούς, ενώ δεν γνωρίζουν τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε προπόνηση στα Σπάτα την Τετάρτη, αλλά δεν είναι σίγουρο αν η προπόνηση θα γίνει. Από τη στιγμή που η διοίκηση, όπως λένε οι ίδιοι οι παίκτες, «δεν υπάρχει, μας άφησε να τα βγάλουμε πέρα μόνους μας», περιμένουν τηλέφωνο από τον Τραϊανό Δέλλα για να αποφασίσουν πού και πότε θα προπονηθούν. Το δεδομένο είναι ότι οι περισσότεροι φοβούνται για την ασφάλειά τους και δεν θέλουν να ξαναπάνε στα Σπάτα που είναι εκτεθειμένα στο ενδεχόμενο νέας επίθεσης των οπαδών. Kανείς, άλλωστε, δεν ξεχνά την παλιότερη σφοδρή επίθεση στον Φουρτάδο.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Τραϊανός Δέλλας ανέλαβε να βοηθήσει αποκλειστικά για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές προκειμένου να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Η παραμονή του στον πάγκο της ΑΕΚ θα τον ενδιέφερε μόνο αν αλλάξουν τα δεδομένα στο σύλλογο. Μόνο αν βρεθεί βιώσιμη λύση στα οικονομικά. Μετά τα όσα έγιναν χθες ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ δεν σκέφτεται να συνεχίσει. Δικαίως αισθανόταν εκτεθειμένος από τη διοίκηση που στη δύσκολη στιγμή τον άφησε εντελώς αβοήθητο και ανυπεράσπιστο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Το ενδιαφέρον του Δημήτρη Βιντιάδη χρονολογείται από τον περασμένο Μάιο. Οσονούπω έχει γενέθλια, δηλαδή. Οι πιθανότητες να αγοράσει την ΑΕΚ ο Ελληνας εφοπλιστής είναι ελάχιστες. Για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν έχει τα χρήματα να το κάνει και περιμένει να τα βρει από το εξωτερικό. Οταν δεν μπόρεσε να το κάνει τόσους μήνες, είναι αφελές να πιστεύει κάποιος πως θα το καταφέρει με την ΑΕΚ στη Β' εθνική. Αυτή τη στιγμή, δηλαδή, η ΑΕΚ είναι πνιγμένη στα χρέη και δεν έχει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο. Ο πραγματικός κίνδυνος, λοιπόν, δεν είναι ο υποβιβασμός στη Β' Εθνική, αλλά η διάλυση, η πτώχευση και η Δ' Εθνική. Με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται ανέφικτο να πάρει η ΑΕΚ άδεια συμμετοχής ακόμα και στη Β' εθνική διότι δεν έχει ούτε φορολογική, ούτε ασφαλιστική ενημερότητα.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Οσο περνά ο καιρός και με την ΑΕΚ ανυπεράσπιστη τόσο θα εντείνονται τα σενάρια για την επόμενη μέρα. Ηδη ο πρώην πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Ανδρέας Ανατολιωτάκης προσπαθεί να συγκεντρώσει 1 εκατ. ευρώ προκειμένου να σχηματίσει διοίκηση πρωτοδικείου. Το ποσό αυτό, βέβαια, είναι σταγόνα στον ωκεανό χρεών της «Ένωσης».

Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις που κανείς επίσημα δεν παραδέχεται ότι κοιτά; Η διάλυση της ΠΑΕ που θα σβήσει τα χρέη της προς το Δημόσιο και εν συνεχεία η εξαγορά ΑΦΜ άλλης μικρότερης ΠΑΕ έτσι ώστε η ΑΕΚ να μην παίξει στη Δ΄εθνική, αλλά στη Β' Εθνική. Είναι ένα σενάριο που όλοι το αρνούνται, μα κανείς δεν το ξεγράφει. Και η πραγματικότητα είναι πως μια ΑΕΚ καθαρή από χρέη θα βρεθούν αρκετοί (όχι και τόσο άγνωστοι) που θα ενδιαφερθούν να την αγοράσουν αναλαμβάνοντας να πληρώσουν μόνο τα χρέη προς τα φυσικά πρόσωπα τα οποία δεν σβήνονται ακόμα και αν η ΠΑΕ πτωχεύσει.

Περισσότερα για τα σενάρια της τιμωρίας της ΑΕΚ διαβάστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ