Ποια θα είναι η τιμωρία της ΑΕΚ για την διακοπή του αγώνα με τον Πανθρακικό - iefimerida.gr

Ποια θα είναι η τιμωρία της ΑΕΚ για την διακοπή του αγώνα με τον Πανθρακικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ντου των οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου μετά το γκολ του Πανθρακικού που οδήγησε στην οριστική διακοπή του αγώνα λόγω επεισοδίων ήταν το κερασάκι στην... τούρτα της εικόνας διάλυσης του συλλόγου.

Η τιμωρία της ΑΕΚ για τα χθεσινά γεγονότα στο ΟΑΚΑ θα σκληρή. Δίχως να της αφήνει κανένα περιθώριο να παλέψει εντός γηπέδων για την παραμονή της στην Σούπερ Λίγκα. Βάσει του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ η «Ένωση» θα χάσει το ματς στα χαρτιά, ενώ επιπρόσθετα θα της επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αφαίρεσης δύο βαθμών από το πρωτάθλημα της νέας σεζόν, μεγάλου χρηματικού προστίμου και τιμωρία έδρας.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στο άρθρο 21, παρ. 3β του ΚΑΠ, «αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας ή και των δύο ομάδων τιμωρείται με αφαίρεση τριών (3) βαθμών, καθώς επίσης και την αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη».

Στο άρθρο 15, παρ. 4β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ προβλέπεται πως: «εάν η είσοδος οπαδών συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας χρηματική ποινή σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000) έως διακοσίων σαράντα χιλιάδων ευρώ (240.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Τέλος, στο άρθρο 15, παρ. 6δ όπου γίνεται λόγος για εκτεταμένα επεισόδια αναφέρεται: «Χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Τι σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά; Πως η ΑΕΚ που είχε 30 βαθμούς, θα πέσει στους 27 προτελευταία πάνω από την Κέρκυρα και αυτομάτως θα αποχαιρετήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την Α' Εθνική.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: «Εχει ευθύνη η αστυνομία»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης μιλώντας στο Βήμα FM 99,5 για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ επέρριψε ευθύνες στην αστυνομία, ενώ τόνισε ότι πολλές ΠΑΕ δεν εφαρμόζουν το μέτρο των ηλεκτρονικών εισιτηρίων επειδή θέλουν να φοροδιαφεύγουν!

«Πείτε μου εσείς στις 29 αγωνιστικές που έχουν μέχρι τώρα που έχουν γίνει επεισόδια. Όταν μια ομάδα σαν την ΑΕΚ υποβιβάζεται με τους τρελαμένους οπαδούς δεν θα γίνουν επεισόδια; Η αστυνομία δεν το ήξερε;», είπε χαρακτηριστικά ο Ιωαννίδης και συνέχισε: «Προσπαθούμε εδώ και πολλά χρόνια να φέρουμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις κάμερες στα γήπεδα. Οι κάμερες υπάρχουν ήδη στα περισσότερα γήπεδα εκτός από το γήπεδο του Πανθρακικού και το γήπεδο του Αστέρα. Ο λόγος που δεν εφαρμόζεται (το ηλεκτρονικό εισιτήριο) είναι ότι πολλές ομάδες αντιδρούν γιατί δεν τις συμφέρει ως προς την φοροδιαφυγή, καθώς θα πρέπει το δηλώνουν το πραγματικό αριθμό εισιτηρίων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ