Πούτιν: Αδιαπραγμάτευτη η «ζώνη ασφαλείας» εντός της Ουκρανίας - iefimerida.gr

Πούτιν: Αδιαπραγμάτευτη η «ζώνη ασφαλείας» εντός της Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με στρατιωτική στολή
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, με στρατιωτική στολή / Φωτογραφία: Russian Presidential Press Service via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πούτιν ανακοίνωσε τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» εντός της Ουκρανίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα αποτελέσει αντικείμενο ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Φορώντας στρατιωτική στολή, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε ένα κέντρο στρατιωτικής διοίκησης, ο Πούτιν είπε ότι η δημιουργία αυτής της ζώνης είναι η απάντηση στην εισβολή της Ουκρανίας,το 2024-25, στην περιφέρεια του Κουρσκ, στη δυτική Ρωσία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανέλαβαν όχι μόνο να εκδιώξουν τον εχθρό από το έδαφός μας αλλά και να εγκαθιδρύσουν μια ζώνη ασφαλείας στο γειτονικό έδαφος. Το έργο αυτό εκτελείται με επιτυχία», είπε σε μια ομιλία που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Ο στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την απόλυτη ασφάλεια των μεθοριακών περιοχών της Ρωσίας στο μέλλον και δεν σκοπεύουμε να συζητήσουμε το θέμα αυτό σε ενδεχόμενες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η σχεδιαζόμενη ζώνη έχει μήκος 660 χιλιόμετρα, εκ των οποίων το 70% είναι ήδη υπό ρωσικό έλεγχο. Δεν διευκρίνισε σε τι βάθος θα εκτείνεται εντός του ουκρανικού εδάφους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την «ζώνη ασφαλεία» θα πρέπει να ελεγχθούν ουκρανικά εδάφη

Ο Πούτιν έχει μιλήσει και στο παρελθόν για την αναγκαιότητα δημιουργίας μιας τέτοιας ζώνης, όμως δεν είχε αναφερθεί στην έκτασή της, ούτε έχει πει ποτέ ότι το θέμα αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Για να δημιουργηθεί αυτή η ζώνη πάντως όπως το επιθυμεί η Μόσχα, θα χρειαστούν και εδάφη στις περιοχές του Σούμι και του Χαρκόβου που δεν ελέγχονται σήμερα από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος, εμφανίστηκε επιθετικός και γεμάτος αυτοπεποίθηση, στην ομιλία του προς υψηλόβαθμους αξιωματικούς. Όπως είπε, οι ρωσικές δυνάμεις χρειάζεται να καταλάβουν ακόμη το 10% της περιφέρειας του Ντονέτσκ και το 16,5% της Ζαπορίζια. Επαίνεσε την αποτελεσματικότητα των ρωσικών πληγμάτων σε στρατιωτικούς, βιομηχανικούς και επιμελητειακούς στόχους της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι υπάρχει ακόμη χώρος για βελτίωση στην αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας.

Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν πολλά κέντρα δεδομένων στη Ρωσία και ένα μεγάλο διυλιστήριο τις προηγούμενες ημέρες ενώ η Ρωσία συνεχίζει να σφυροκοπά ουκρανικές πόλεις, λιμάνια και σταθμούς παραγωγής ενέργειας, μεταξύ άλλων στόχων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πούτιν ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ