Οδησσός: 2 νεκροί και 15 τραυματίες από ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones τη νύχτα - iefimerida.gr

Οδησσός: 2 νεκροί και 15 τραυματίες από ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones τη νύχτα

Ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
Ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό / X
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο νεκροί και δεκαπέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός ρωσικής επίθεσης σε κατοικημένη περιοχή της Οδησσού, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Η επίθεση έπληξε σχολείο και σπίτια στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ ο αριθμός των τραυματιών αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με τον αρχικό απολογισμό που έκανε λόγο για πέντε τραυματίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πλήρη εκεχειρία» ζήτησε ο Γέρμακ

Η ουκρανική προεδρία αντέδρασε δια στόματος Αντρίι Γέρμακ, ο οποίος ζήτησε για άλλη μια φορά «πλήρη εκεχειρία» και κατήγγειλε «την επιθυμία να σκοτώνει μέχρι το τέλος των ημερών του» ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ταυτοχρόνως με τα πλήγματα αυτά στη διάρκεια της νύχτας, εκρήξεις ακούστηκαν σε συνοικία της πόλης Σούμι και ήχησαν σειρήνες συναγερμού για αεροπορικές επιδρομές, μεταξύ άλλων στις περιφέρειες του Κιέβου, του Χαρκόβου, του Τσερνίχιβ, του Σούμι, του Ντονέτσκ, του Ντνιπροπετρόφσκ και της Ζαπορίζια.

Νεκροί και τραυματίες από την ρωσική επίθεση στην Οδησσό

Στην Οδησσό, «εχθρική επίθεση προκάλεσε ζημιές σε πολυκατοικίες, κατοικίες, σούπερ μάρκετ, σχολείο και οχήματα», είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο περιφερειάρχης της Όλεχ Κίπερ, σύμφωνα με τον οποίο υπήρχαν «δύο νεκροί και 5 τραυματίες» από πλήγμα ρωσικού drone.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Ουκρανίας κατήγγειλαν στη συνέχεια σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα το πρωί «μαζική ρωσική επίθεση» που στοίχισε τη ζωή σε «δύο ανθρώπους και, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, προκάλεσε τον τραυματισμό 15 άλλων».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία εξαπέλυσε 5 βαλλιστικούς πυραύλους και 170 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) στη διάρκεια επίθεσής της τη νύχτα στην ουκρανική επικράτεια.

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία κατέρριψε 74 drones, ενώ άλλα 68 δεν έφτασαν στους στόχους τους πιθανόν λόγω της ενεργοποίησης συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει σχετικά με τους πυραύλους ή τα υπόλοιπα drones που εξαπολύθηκαν κατά της Ουκρανίας από τις ρωσικές δυνάμεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συμφωνία ΗΠΑ και Ουκρανίας για τα ορυκτά

Τα νέα ρωσικά πλήγματα καταγράφονται καθώς οι ΗΠΑ και η Ουκρανία υπέγραψαν χθες στην Ουάσιγκτον οικονομική συμφωνία στο πλαίσιο της οποίας θα δημιουργηθεί ταμείο για την ανοικοδόμηση της χώρας, που έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από τον πόλεμο, και παρέχει στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προνομιακή πρόσβαση στους ουκρανικούς φυσικούς πόρους.

Και επίσης εν μέσω παράλληλων, ευρύτερων διπλωματικών παζαριών για να βρεθεί τρόπος να τελειώσει ο πόλεμος, τρία χρόνια και πλέον χρόνια αφού ξέσπασε.

Ο γενικός γραμματέας της ουκρανικής προεδρίας Αντρίι Γέρμακ ζήτησε μέσω του λογαριασμού του στο Telegram «εμείς, μαζί με τις ΗΠΑ, να πιέσουμε για μια πλήρη εκεχειρία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος «Πούτιν θα έχει διαρκώς την επιθυμία να σκοτώνει μέχρι το τέλος των ημερών του, αλλά η διπλωματία σε συνδυασμό με ισχυρά οικονομικά μέσα επιρροής θα αναγκάσουν τη Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο», σημείωσε ο Γέρμακ.

«Θα δουλεύουμε κάθε μέρα πάνω σε αυτό μαζί με τους εταίρους μας. Θα υπάρξει σύντομα περαιτέρω σημαντική διπλωματία, η οποία θα αφορά την ασφάλειά μας και μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη», διαβεβαίωσε το δεξί χέρι του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ