Ο Ερντογάν μας απειλεί ξανά, τουιτάροντας στα... ελληνικά: Συνετιστείτε, θα το μετανιώσετε όπως πριν έναν αιώνα - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν μας απειλεί ξανά, τουιτάροντας στα... ελληνικά: Συνετιστείτε, θα το μετανιώσετε όπως πριν έναν αιώνα

Ο Ταγίπ Ερντογάν και το τουίτ στα Ελληνικά
Ο Ταγίπ Ερντογάν και το τουίτ στα Ελληνικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ταγίπ Ερντογάν επαναλαμβάνει τις απειλές που εξαπέλυσε στην άσκηση EFES 2022, γράφοντας στο Twitter στα... Ελληνικά.

Αφού ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του στις επόμενες εκλογές της Τουρκίας και μερικές ώρες μετά από την προκλητική φιέστα του, ο Ταγίπ Ερντογάν επανέρχεται με τις απειλές του, γράφοντας στην ελληνική γλώσσα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter, ο Τούρκος πρόεδρος έχει γράψει την προκλητική ομιλία που απηύθυνε το μεσημέρι, αυτή τη φορά μεταφρασμένη στα Ελληνικά.

Πριν αναρτήσει την ομιλία στα Ελληνικά, ο Ταγίπ Ερντογάν την είχε «ανεβάσει» στο Twitter στα Αγγλικά, ενώ αργότερα τη δημοσίευσε και στα Τουρκικά.

Ενδεικτικά, μερικές από τις αναρτήσεις Ερντογάν:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προκλητικός Ερντογάν: Γράφει στο Twitter, στα Ελληνικά, για καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα, αν δεν «συνετιστεί»

Φαίνεται ότι δεν έφτασαν οι δεκάδες περιπτώσεις απειλητικής ρητορικής, που έφτασαν μέχρι και σε ανοιχτή αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου από επίσημο αξιωματούχο, και έτσι ο Ερντογάν πλέον κάνει όλο και πιο ξεκάθαρες τις προθέσεις του. Τώρα, απευθύνεται στη χώρα μας απευθείας, μιλώντας, μάλιστα, στα Ελληνικά, για να προειδοποιήσει ότι η Ελλάδα πρέπει «να συνετιστεί», αλλιώς «θα το μετανιώσει» και θα έχει «καταστροφικές» συνέπειες, «όπως πριν από έναν αιώνα».

Μάλιστα, η Τουρκία συνεχίζει διαρκώς να κλιμακώνει τη ρητορική της, και πλέον και τον τρόπο επικοινωνίας της, ενώ η ελληνική πλευρά εξακολουθεί να μην συμμετέχει στις ακραίες δηλώσεις και να καταρρίπτει τους παράλογους ισχυρισμούς και τις παράνομες αιτιάσεις με επιχειρήματα και ψύχραιμη στάση.

Ο Ερντογάν έγραψε τα εξής, στα Ελληνικά:

«Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός, δεν επιτρέπει όμως ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου της από κανέναν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη σημασία της διεκδίκησης θαλάσσιας δικαιοδοσίας των 40.000χλμ2 για τη Μεγίστη, που βρίσκεται στη Αν. Μεσόγειο κι απέχει από τα ηπειρώτικα της χώρας μας λιγότερο από 2χλμ ενώ από την ηπειρωτική Ελλάδα πάνω από 600χλμ, εναποθέτουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας

Η προσπάθεια εργαλειοποίησης του ΝΑΤΟ και τρίτων χώρων, εμπλέκοντας τους στην παρανόμια των διαφόρων στρατιωτικών ασκήσεων σε νησιά με μη στρατικοποιημένο καθεστώς, δεν είναι πάρα μια προσπάθεια που θα έχει καταστροφικό τέλος.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει να καταπιέζει την Τουρκική μειονότητα που ζει στη Δυτική Θράκη, τη Ρόδο και την Κω, αγνοώντας τις αξίες της Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως και τις διεθνείς συμφωνίες.

Ως σύμμαχος που εντός του ΝΑΤΟ πληρώνει από κάθε άποψη το υψηλότερο τίμημα, αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια δεν ανταποκρίθηκε καν στις προσκλήσεις μας για συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βλέπουμε όμως ότι η υπομονή μας και η ψυχραιμία που επιδεικνύουμε εκλαμβάνεται λανθασμένα από τον ομόλογο μας.

Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν.

Η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών».

Η απάντηση της Αθήνας στις προκλήσεις Ερντογάν

Απάντηση στην ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα ελληνικά, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχολιάζοντας τη νέα ανάρτηση του Τούρκου προέδρου, όπου επανέλαβε τις απειλές του κατά της Ελλάδας, γράφοντας στα ελληνικά, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολίασε καυστικά ότι η γλώσσα της χώρα μας είναι η γλώσσα της λογικής, του δικαίου και της ελευθερίας, ενώ η τακτική της Τουρκίας δεν έχει καμία σχέση με αυτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η απάντηση Οικονόμου στα tweet Ερντογάν στα Ελληνικά

«Είναι αξιοπρόσεκτο ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν επέλεξε να εκφραστεί στα ελληνικά. Είναι γνωστό ότι η ελληνική είναι η γλώσσα της λογικής, της ελευθερίας και του δικαίου. Οι μητρικοί της χρήστες και ο δυτικός κόσμος το γνωρίζουν άριστα. Η τακτική που έχει επιλέξει η Τουρκία δεν εμπίπτει σε καμία από αυτές τις εκδοχές».

Νωρίτερα, και αφού ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε χάρτες που καταρρίπτουν τους παράλογους ισχυρισμούς της Τουρκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν από την άσκηση EFES 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου στη φιέστα Ερντογάν

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση, έπειτα από το σόου Ερντογάν:

«Ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσω μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες. Γενικότερα, τίποτα απολύτως και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία. Για αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του απόλυτου σεβασμού της κυριαρχίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ