Πριν από 60 χρόνια την καταδίκασαν επειδή δάγκωσε τη γλώσσα του επίδοξου βιαστή της, τώρα της ζητούν επίσημα συγγνώμη - iefimerida.gr

Πριν από 60 χρόνια την καταδίκασαν επειδή δάγκωσε τη γλώσσα του επίδοξου βιαστή της, τώρα της ζητούν επίσημα συγγνώμη

Νότια Κορέα
Η 80χρονη Τσόι Μαλ-τζα /Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια γυναίκα που δάγκωσε μέρος της γλώσσας ενός άνδρα κατά τη διάρκεια φερόμενης σεξουαλικής επίθεσης πριν 60 χρόνια έλαβε επίσημη συγγνώμη από τους εισαγγελείς της Νότιας Κορέας.

Ύστερα από δεκαετίες που έζησε ως καταδικασμένη εγκληματίας, οι εισαγγελείς ζήτησαν την απαλλαγή της 80χρονης σήμερα Τσόι Μαλ-τζα σε επανεκδίκαση της υπόθεσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Τσόι, ήταν 18 ετών όταν δάγκωσε και έκοψε 1,5 εκατοστό από τη γλώσσα ενός 21χρονου άνδρα που, όπως υποστήριξε, προσπάθησε να τη βιάσει στο Μπουσάν. Ωστόσο, καταδικάστηκε για «βαριά σωματική βλάβη» σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή δύο ετών, ενώ ο φερόμενος ως δράστης έλαβε ελαφρύτερη ποινή μόνο για παραβίαση ιδιοκτησίας και εκφοβισμό, καθώς οι κατηγορίες για απόπειρα βιασμού αποσύρθηκαν.

Στην επανεκδίκαση, ο ανώτερος εισαγγελέας Τζεονγκ Μιόνγκ-γουον παρευρέθηκε προσωπικά και προσφώνησε την 80χρονη ονομαστικά και όχι ως «κατηγορούμενη». «Η εισαγγελία απέτυχε στον ρόλο της και ακολούθησε την αντίθετη κατεύθυνση», είπε. «Προκαλέσαμε ανυπολόγιστο πόνο και ταλαιπωρία στην κα Τσόι Μαλ-τζα, η οποία θα έπρεπε να είχε προστατευτεί ως θύμα σεξουαλικής βίας. Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη».

«Έχω ζήσει 61 χρόνια ως εγκληματίας»

Η 80χρονη δήλωσε: «Έχω ζήσει 61 χρόνια ως εγκληματίας. Η ελπίδα και το όνειρό μου τώρα είναι η Κορέα να θεσπίσει νόμους ώστε οι απόγονοί μας να μπορούν να ζήσουν με τα ανθρώπινα δικαιώματά τους προστατευμένα σε έναν κόσμο χωρίς σεξουαλική βία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπόθεση, που ανακινήθηκε το 2020 μετά το #MeToo, θεωρείται πλέον σύμβολο για όσους κατηγορούν τη νοτιοκορεατική δικαιοσύνη ότι ιστορικά απέτυχε να στηρίξει τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων. Η τελική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νότια Κορέα απόπειρα βιασμού
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ