Νορβηγία: Στις 9 Σεπτεμβρίου η κηδεία του βασιλιά Χάραλντ -Η ιδιωτική λειτουργία που έγινε σήμερα, μόνη απούσα η Μέτε Μάριτ - iefimerida.gr

Νορβηγία: Στις 9 Σεπτεμβρίου η κηδεία του βασιλιά Χάραλντ -Η ιδιωτική λειτουργία που έγινε σήμερα, μόνη απούσα η Μέτε Μάριτ

Ιδιωτική τελετή στη μνήμη του βασιλιά Χάραλντ της Νορβηγίας
Ιδιωτική τελετή στη μνήμη του βασιλιά Χάραλντ της Νορβηγίας /Φωτογραφία: Instagram/detnorskekongehus
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κηδεία του βασιλιά Χάραλντ της Νορβηγίας, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 89 ετών, θα τελεστεί  στις 9 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα στο Όσλο.

«Η νεκρώσιμη ακολουθία για τον βασιλιά Χάραλντ Ε' θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό του Όσλο την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 13:00» τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας), διευκρινίζει η ανακοίνωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο εκλιπών βασιλιάς Χάραλντ
Ο εκλιπών βασιλιάς Χάραλντ

Ιδιωτική τελετή για τον βασιλιά Χάραλντ - Σύσσωμη η οικογένεια εκτός από την Μέττε Μάριτ

H βασιλική οικογένεια τίμησε τη μνήμη του εκλιπόντος βασιλιά καθώς παρέστη σήμερα σε λειτουργία, στο πλαίσιο επιμνημόσυνων τελετών που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

Ο νέος βασιλιάς της Νορβηγίας Χάακον με την κόρη του και διάδοχο πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα στην ιδιωτική τελετή
Ο νέος βασιλιάς της Νορβηγίας Χάακον με την κόρη του και διάδοχο πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα στην ιδιωτική τελετή

Ο νέος βασιλιάς Χάακον Η΄ παρακολούθησε την εΣβέρε Μάγκνουςπιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία στο Άσκερ μαζί με τα παιδιά του, την πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα και τον πρίγκιπα Σβέρε Μάγκνους, και τη μητέρα του βασίλισσα Σόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η βασίλισσα Σόνια με τα εγγόνια της, πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα και πρίγκιπα Σβέρε Μάγκνους
Η βασίλισσα Σόνια με τα εγγόνια της, πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα και πρίγκιπα Σβέρε Μάγκνους

Η σύζυγος του Χάακον, η νέα βασίλισσα Μέτε-Μάριτ, δεν παρέστη για λόγους υγείας. Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση πνεύμονα το καλοκαίρι και χρειάζεται ακόμη ξεκούραση. Ωστόσο, η Μέτε-Μάριτ θα παραστεί σε άλλες εκδηλώσεις μετά τον θάνατο του Χάραλντ, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα.

Επιμνημόσυνες τελετές πραγματοποιήθηκαν σε πολλές άλλες εκκλησίες σε όλη τη χώρα. Ο πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στόρε παρευρέθηκε σε επιμνημόσυνη δέηση στον καθεδρικό ναό του Όσλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χάακον Η', ο γιος και διάδοχος του Χάραλντ στον θρόνο, αναμένεται να δώσει όρκο στο Σύνταγμα και τους νόμους ενώπιον του κοινοβουλίου της Νορβηγίας την Τρίτη, σε μια τελετή που θα μεταδοθεί ζωντανά στην τηλεόραση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ