Η Τουρκία προκαλεί για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Η Ελλάδα διαστρεβλώνει τα γεγονότα, εσείς σφάξατε Τούρκους - iefimerida.gr

Η Τουρκία προκαλεί για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Η Ελλάδα διαστρεβλώνει τα γεγονότα, εσείς σφάξατε Τούρκους

Η Γενοκτονία των Ποντίων
Η Γενοκτονία των Ποντίων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία άκρως προκλητική και ανιστόρητη ανακοίνωση με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων εξέδωσε η Τουρκία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα απέτυχε «στην απόπειρα εισβολής που στόχευε στην υλοποίηση της Μεγάλης Ιδέας» και πλέον «προσπαθεί να αποκρύψει την ήττα της και τις σοβαρές φρικαλεότητες που διέπραξε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο επισημαίνεται πως «η Ελλάδα διαστρεβλώνει τα γεγονότα και καλλιεργεί εχθρότητα μέσα από την Ιστορία».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας

«Η 19η Μαΐου 1919, ημερομηνία κατά την οποία ο ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας, ο Μεγάλος Ηγέτης Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα και ξεκίνησε τον εθνικό μας αγώνα ενάντια στις κατοχικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, τιμάται με ενθουσιασμό από το τουρκικό έθνος ως ''Ημέρα Μνήμης, Νεολαίας και Αθλητισμού του Ατατούρκ''.

Η Ελλάδα, μέσω της νομοθεσίας που υιοθέτησε σε εθνικό επίπεδο το 1994 σχετικά με την αξίωση του ''Πόντου'', προβάλλει νομικά ατεκμηρίωτες κατηγορίες εις βάρος της χώρας μας, διευρύνει συνεχώς αυτές τις αβάσιμες αξιώσεις χωρίς δισταγμό και τις διδάσκει ως μάθημα σε μαθητές δημοτικών και γυμνασίων σε όλη τη χώρα μέσω εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχοντας αποτύχει στην απόπειρα εισβολής που στόχευε στην υλοποίηση της ''Μεγάλης Ιδέας'', η Ελλάδα επιχειρεί πλέον να συγκαλύψει την ήττα της και τις σοβαρές φρικαλεότητες που διέπραξε, προβάλλοντας την αβάσιμη αξίωση του ''Πόντου'' απέναντι στη χώρα μας. Τα εγκλήματα πολέμου και οι φρικαλεότητες που διέπραξε ο ελληνικός στρατός καταγράφονται στις εκθέσεις της Συμμαχικής Εξεταστικής Επιτροπής και στο Άρθρο 59 της Συνθήκης της Λωζάννης.

Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να πάψουν να εργαλειοποιούν την Ιστορία για πολιτικά οφέλη και να αναγνωρίσουν τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εις βάρος Τούρκων και άλλων εθνοτικών ομάδων, ξεκινώντας από τη σφαγή της Τρίπολης το 1821, καθώς και εκείνες που σημειώθηκαν στη Δυτική Ανατολία, αρχής γενομένης από την απόπειρα κατάληψης της Σμύρνης στις 15 Μαΐου 1919.

Καλούμε την Ελλάδα να υιοθετήσει μια προσέγγιση που θα προάγει την ειρήνη και τη συνεργασία στις διμερείς μας σχέσεις, αντί να διαστρεβλώνει τα γεγονότα και να αντλεί εχθρότητα από την Ιστορία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία γενοκτονία Ποντίων Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ