Ιρλανδοί ακτιβιστές, που απελάθηκαν από το Ισραήλ, δηλώνουν αποφασισμένοι να συμμετάσχουν σε νέο στολίσκο για τη Γάζα - iefimerida.gr

Ιρλανδοί ακτιβιστές, που απελάθηκαν από το Ισραήλ, δηλώνουν αποφασισμένοι να συμμετάσχουν σε νέο στολίσκο για τη Γάζα

Ο διεθνής στολίσκος "Global Sumud Flotilla"
Ο διεθνής στολίσκος "Global Sumud Flotilla" / AP Photo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιρλανδοί ακτιβιστές που συμμετείχαν στον στολίσκο για τη Γάζα δήλωσανμόλις ότι είναι αποφασισμένοι να συμμετάσχουν και πάλι σε μια νέα νηοπομπή που θα επιχειρήσει να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα.

Πέντε Ιρλανδοί, που συνελήφθησαν από το Ισραήλ και απελάθηκαν έπειτα από πολυήμερη κράτηση, έφτασαν σήμερα στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου και έγιναν δεκτοί από ένα πλήθος που φώναζε φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα. Ένας εξ αυτών, ο Πάντι Ο’Ντόνοβαν, μίλησε σε δημοσιογράφους για την κακομεταχείριση που υπέστη κατά την κράτησή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν μας έδωσαν νερό να πιούμε, δεν μας έδωσαν φαγητό. Ήμασταν σαν ζώα»

Ο Ο’Ντόνοβαν, που αποκαλεί τα μέλη της Χαμάς «αντιστασιακούς μαχητές», διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να συμμετάσχει και πάλι σε έναν νέο στολίσκο για να μεταφέρει βοήθεια στους Παλαιστίνιους.

«Καθόμουν στο σπίτι μου και είχα χάσει κάθε ελπίδα, βλέποντας άνδρες, γυναίκες και παιδιά να σφαγιάζονται εκεί κάτω, χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι. Έτσι, όταν εμφανίστηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω σε έναν στολίσκο, την άδραξα» και «θα ξαναφύγω, επειδή οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια», είπε.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ταντ Χίκεϊ διαβεβαίωσε ότι τα όσα βίωσε στον στολίσκο δεν τον αποθάρρυναν. «Είμαι έτοιμος να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου προσπαθώντας να ανατρέψω αυτό το κράτος απαρτχάιντ» είπε, προσθέτοντας ότι θα δώσει αγώνα «ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη» για τους Παλαιστίνιους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Χίκεϊ, ο ίδιος και οι άλλοι ακτιβιστές έμειναν «χωρίς πρόσβαση σε γιατρούς, σε φάρμακα, χωρίς επαφή με τον έξω κόσμο και με δικηγόρους» και αναγκάζονταν «να πίνουν νερό από τις τουαλέτες επί τρεις-τέσσερις ημέρες».

Σύμφωνα με το Δουβλίνο, 16 Ιρλανδοί που συνελήφθησαν από τις ισραηλινές αρχές επέστρεψαν ή είναι καθ’ οδόν για τη χώρα τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιρλανδία ακτιβιστές ισραήλ Γάζα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ