Από τυρί μέχρι φρούτα, όλα τα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να τυλίγετε σε μεμβράνη το καλοκαίρι - iefimerida.gr

Από τυρί μέχρι φρούτα, όλα τα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να τυλίγετε σε μεμβράνη το καλοκαίρι

τρόφιμα
© Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την άνοδο της θερμοκρασίας το καλοκαίρι, οι συνήθειες στην κουζίνα πρέπει να αλλάζουν ειδικά όσον αφορά στη συντήρηση των τροφίμων.

Η μεμβράνη, που θεωρείται μια εύκολη και πρακτική λύση για την κάλυψη και αποθήκευση φαγητού, μπορεί να αποδειχθεί προβληματική καθώς το υλικό της, συνήθως PVC ή πολυαιθυλένιο, μπορεί να προστατεύει τα τρόφιμα από την έκθεση στον αέρα ή τις οσμές, παγιδεύει όμως την υγρασία και σε συνδυασμό με τη ζέστη δημιουργεί ιδανικό περιβάλλον για βακτήρια και μούχλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γι’ αυτό, είναι πάντα λάθος να καλύπτονται με μεμβράνη ζεστά φαγητά, ενώ το καλοκαίρι χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή καθώς κάποια τρόφιμα αλλοιώνονται πιο εύκολα όταν έρχονται σε επαφή με τη μεμβράνη.

Πώς να αποθηκεύσετε διάφορα τρόφιμα χωρίς χρήση μεμβράνης

Η Corriere della Sera δίνει συμβουλές για σωστή αποθήκευση των τροφίμων το καλοκαίρι:

Φρέσκα τυριά όπως η ρικότα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στη θερμότητα και την υγρασία. Η περιτύλιξή τους σε πλαστική μεμβράνη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας. Είναι προτιμότερο να φυλάσσονται στην αρχική τους συσκευασία ή σε αεροστεγή δοχεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ώριμα φρούτα (κεράσια, ροδάκινα, σύκα) λόγω των φυσικών του σακχάρων ζυμώνονται πιο γρήγορα, αν τυλιχθούν σε μεμβράνη. Τυλίξτε τα σε χαρτί κουζίνας ή αποθηκεύστε τα σε καλάθια λαμβάνοντας πάντα υπόψιν πώς τα τοποθετήσατε και το βάρος του.

Αλλαντικά όπως το ζαμπόν, το προσούτο και η μορταδέλα χάνουν την ποιότητά τους εάν αποθηκευτούν σε πλαστική μεμβράνη καθώς η άμεση επαφή με το υλικό ευνοεί τη συσσώρευση επιφανειακού λίπους, με αποτέλεσμα οι φέτες να χάσουν τη φρεσκάδα τους και να κολλήσουν μεταξύ τους. Και αυτά είναι προτιμότερο αποθηκεύονται στην αρχική τους συσκευασία ή σε αεροστεγή δοχεία.

Γλυκά με κρέμα ή σαντιγί, που περιέχουν αυγά και γαλακτοκομικά, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν βακτήρια. Είναι ασφαλέστερο να μπαίνουν σε ειδικές θήκες ή γυάλινες τουρτιέρες που δεν καταστρέφουν το σχήμα τους και δεν εγκυμονούν κινδύνους.

Μπισκότα και σνακ συνήθως τα τυλίγουμε με πλαστικές μεμβράνες για να ταξιδέψουμε. Αυτό όμως είναι λάθος γιατί χάνουν την υφή τους και γίνονται μαλακά. Είναι προτιμότερα τα αεροστεγή δοχεία ή οι πλαστικές σακούλες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα καλοκαιρινά σάντουιτς με ντομάτα ή μοτσαρέλα μουλιάζουν αν τυλιχθούν με μεμβράνη. Τυλίξτε τα πρώτα σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τρόφιμα συντήρηση μεμβράνη καλοκαίρι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ