Συνταγή για τραγανά σκορδόψωμα με τρία τυριά -Γεύση τριών ελληνικών νησιών | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Συνταγή για τραγανά σκορδόψωμα με τρία τυριά -Γεύση τριών ελληνικών νησιών

Πανέρι με φέτες σκορδόψωμου με λιωμένο τυρί
Πανέρι με φέτες σκορδόψωμου με λιωμένο τυρί / Φωτογραφία: AP Photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα γρήγορο σνακ, μια συνταγή που μπορεί να συνοδεύσει πολύ εύκολα ένα ωραίο ποτήρι κρασί.

Συνήθως όταν ακούς τρία ή τέσσερα τυριά, σκέφτεσαι μακαρονάδα ή πίτσα. Κι όμως, η συνταγή αυτή αποδεικνύει πως μπορεί να γίνει και σε σκορδόψωμο. Το κλασικό ορεκτικό σε κάθε ιταλικό ή πιτσαρία, αποκτά πιο πλούσια γεύση με την προσθήκη τριών ελληνικών τυριών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά

  • 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 35 γρ τριμμένη γραβιέρα Κρήτης
  • 35 γρ αρσενικό Νάξου
  • 35 γρ κασέρι Μυτιλήνης
  • ½ κουταλάκι ξερή ρίγανη
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μπαγκέτα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ψωμί να πάρουμε μια ομοιόμορφη πάστα
  • Ανοίγουμε την μπαγκέτα στα δύο και απλώνουμε το μείγμα σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του ψωμιού
  • Στρώνουμε σε ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και ψήνουμε για 15’ λεπτά περίπου να λιώσει καλά το τυρί
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ