Σολομός με σπαράγγια ψητά

Φιλέτο σολομού με σπαράγγια και φέτες λεμονιού / Φωτογραφία: Shutterstock

Είναι και τα δύο εποχής, μην τα χάσετε! Ο συνδυασμός τους είναι αχτύπητος και η παρακάτω συνταγή είναι από τις καλύτερες.

Τρυφερό φιλέτο σολομού με ψητά σπαράγγια και λεμόνι / Φωτογραφία: Shutterstock

Υλικά

  • 4 φέτες σολομό φρέσκο
  • 2 πακέτα σπαράγγια πράσινα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φετούλες λεμόνι
  • Για τη σάλτσα: 80 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Άλειμμα βουτύρου με άνηθο και φέτες λεμονιού / Φωτογραφία: Shutterstock

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Απλώστε χαρτί ψησίματος πάνω σε ταψάκι για να μην κολλήσει το ψάρι
  • Τοποθετήστε τον σολομό και τα σπαράγγια στο ταψάκι, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Ας κάνουμε τη σάλτσα: Σε μπολάκι αναμείξτε το βούτυρο με το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον άνηθο και τον χυμό λεμόνι, απλώστε τα
  • Ψήστε για 12-15 λεπτά, ανάλογα πόσο λεπτός είναι ο σολομός

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ