Σολομός με σπαράγγια ψητά - iefimerida.gr

Σολομός με σπαράγγια ψητά

Φιλέτο σολομού με σπαράγγια και φέτες λεμονιού
Φιλέτο σολομού με σπαράγγια και φέτες λεμονιού / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι και τα δύο εποχής, μην τα χάσετε! Ο συνδυασμός τους είναι αχτύπητος και η παρακάτω συνταγή είναι από τις καλύτερες.

Τρυφερό φιλέτο σολομού με ψητά σπαράγγια και λεμόνι / Φωτογραφία: Shutterstock
Τρυφερό φιλέτο σολομού με ψητά σπαράγγια και λεμόνι / Φωτογραφία: Shutterstock

Υλικά

  • 4 φέτες σολομό φρέσκο
  • 2 πακέτα σπαράγγια πράσινα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φετούλες λεμόνι
  • Για τη σάλτσα: 80 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
Άλειμμα βουτύρου με άνηθο και φέτες λεμονιού
Άλειμμα βουτύρου με άνηθο και φέτες λεμονιού / Φωτογραφία: Shutterstock

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Απλώστε χαρτί ψησίματος πάνω σε ταψάκι για να μην κολλήσει το ψάρι
  • Τοποθετήστε τον σολομό και τα σπαράγγια στο ταψάκι, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Ας κάνουμε τη σάλτσα: Σε μπολάκι αναμείξτε το βούτυρο με το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον άνηθο και τον χυμό λεμόνι, απλώστε τα
  • Ψήστε για 12-15 λεπτά, ανάλογα πόσο λεπτός είναι ο σολομός
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ