Συνταγή για πίτα ριγκατόνι με ντομάτα και λιωμένο τυρί -Σαν κομμάτι πίτσα, έτοιμη σε χρόνο μηδέν - iefimerida.gr

Συνταγή για πίτα ριγκατόνι με ντομάτα και λιωμένο τυρί -Σαν κομμάτι πίτσα, έτοιμη σε χρόνο μηδέν

Πίτα ριγκατόνι με σάλτσα και λιωμένο τυρί
Πίτα ριγκατόνι με σάλτσα και λιωμένο τυρί / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν λατρεύετε τα ζυμαρικά, αλλά και το λιωμένο τυρί πάνω σε σάλτσα ντομάτας, τότε αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας.

Η συγκεκριμένη συνταγή έχει γίνει ανάρπαστη στο Tik Tok, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχει αναδείξει το τελευταίο διάστημα δεκάδες γευστικά πιάτα.

Στήνουμε απολαυστικά ριγκατόνι, όρθια, το ένα πλάι στο άλλο, περιχύνουμε με λαχταριστή σάλτσα ντομάτα και πασπαλίζουμε με τυρί. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απολαυστικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικά μυστικά της συνταγής

Εκείνο που έχει σημασία να προσέξετε είναι να επιλέξετε τα κατάλληλα ζυμαρικά. Θα χρειαστείτε όσο το δυνατόν πιο φαρδιά ριγκατόνι, ώστε να μπορούν να σταθούν όρθια στη φόρμα, αλλά και προκειμένου να γεμίσουν κατά τη διαδικασία με σάλτσα και τυρί.

Η επιλογή της σάλτσας είναι πραγματικά προσωπική υπόθεση, ωστόσο μια κλασική «μαρινάρα» ή οποιαδήποτε απλή κόκκινη σάλτσα για ζυμαρικά θα κάνει ιδανικά τη δουλειά.

Σε ένα από τα πολλά βίντεο στο Tik Tok για τη συνταγή, παρακολουθούμε την χρήστη να γεμίζει ένα, ένα τα ζυμαρικά με κομμάτια τυριού. Μπορεί να είναι λίγο πιο μπελαλίδικο, αλλά αν σας αρέσει το τυρί, πιθανότατα αξίζει τον κόπο. Δείτε παρακάτω:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά

  • 500γρ ριγκατόνι φαρδιά
  • 2 κουταλιές Ελαιόλαδο
  • 1 βάζο (400ml) κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια
  • 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 1/2 κ.γ. ξερό δενδρολίβανο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 300γρ τριμμένη μοτσαρέλα
  • 4-5 φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
  • Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει. Αλατίζουμε και βράζουμε τα ριγκατόνι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, φροντίζοντας να τα αποσύρουμε από τη φωτιά όσο παραμένουν αλ-ντέντε.
  • Στραγγίζουμε και επιστρέφουμε στην κατσαρόλα, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με τα μυρωδικά μας
  • Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα με αποσπώμενες άκρες και προσθέτουμε 4-5 κουταλιές από την κόκκινη σάλτσα. Στρώνουμε τα ριγκαντόνι όρθια, το ένα πλάι στο άλλο, ώστε να δημιουργήσουμε μια στρώση.
  • Πασπαλίζουμε πάνω από τα ζυμαρικά τη μισή ποσότητα τυριού, προσπαθώντας να γεμίσουμε και τα κενά των ριγκατόνι, όσο είναι δυνατό.
  • Περιχύνουμε πάνω από τα ζυμαρικά τη σάλτσα τομάτας και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
  • Απλώνουμε πάνω από τη σάλτσα το υπόλοιπο τυρί και βάζουμε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου ώσπου να λιώσει καλά το τυρί και να πάει χρόνο.
  • Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει καλά, πριν αφαιρέσουμε τα πλαϊνά. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ