fbpx Συνταγή στο λεπτό για μανιτάρια με θυμάρι και δενδρολίβανο -Ετοιμο σε 4 κινήσεις | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή στο λεπτό για μανιτάρια με θυμάρι και δενδρολίβανο -Ετοιμο σε 4 κινήσεις

Μανιτάρια με μυρωδικά σε κόκκινο σκεύος
12|11|2019 | 18:53
Μανιτάρια με μυρωδικά σε κόκκινο σκεύος / Φωτογραφία: Shutterstock

Μια συνταγή ιδανική για να συνοδεύσει κανείς ένα ποτήρι κρασί ή να απολαύσει ένα γρήγορο, ελαφρύ γεύμα.

Τα μανιτάρια αποτελούν μια από τις πιο πλούσιες πηγές πρωτεΐνης και ευτυχώς μπορείτε να τα ετοιμάσετε με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους. Εδώ, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μπολ, ένα ταψί και λίγη υπομονή - γύρω στα 20' λεπτά - για ένα πλήρες, απολαυστικό γεύμα.

Υλικά

  • 100 γρ βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Το χυμό από μισό λεμόνι
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1-2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1,5 κιλό καστανά μανιτάρια (cremini)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, με το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το λεμόνι και αλατοπίπερο
  • Απλώνουμε τα μανιτάρια στο ταψί και ραντίζουμε με το αρωματισμένο βούτυρο. Ανακινούμε τα μανιτάρια να πάει το μείγμα παντού
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 10-15’ λεπτά. Στο μεσοδιάστημα, ανοίγουμε το φούρνο και ανακινούμε τα μανιτάρια. Είναι έτοιμα, όταν πάρουν χρώμα και μαλακώσουν
ΣΧΟΛΙΑ