Με αφρώδες κρασί και ουίσκι φτιάχνουμε ένα απολαυστικό ποτό για τους καλεσμένους μας.
Στα ρεβεγιόν όλοι έχουμε το νου μας πρώτα και πάνω από όλα στο φαγητό. Είτε είμαστε οικοδεσπότες είτε είμαστε καλεσμένοι προετοιμαζόμαστε για να μαγειρέψουμε και να απολαύσουμε αντίστοιχα τα λαχταριστά πιάτα των ημερών. Τα ποτά όμως είναι ένα διαφορετικό, εξίσου ιδιαίτερο κεφάλαιο, αυτών των συγκεντρώσεων που όχι μόνο συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το φαγητό αλλά μας ανοίγει και την όρεξη πριν καθίσουμε στο τραπέζι. Οι αφροί και οι φυσαλίδες είναι οι πρωταγωνιστές των ημερών οπότε για να τσουγκρίσετε τα ποτήρια σας με το πιο νόστιμο ποτό σας δίνουμε μια συνταγή για Golden Dram, ένα κοκτέιλ που φτιάχνεται με λευκό αφρώδες κρασί και ουίσκι.
Συνταγή για Golden
Dram: Κοκτέιλ με
αφρώδες κρασί και ουίσκι
Υλικά για 4 ποτήρια
- 4 κυβάκια καστανής ζάχαρη
- 1 κ.σ. Angostura Bitters ή άλλο λικέρ βοτάνων
- 100 ml ουίσκι (κατά προτίμηση σκωτσέζικο)
- 1 μπουκάλι σαμπάνια ή λευκό αφρώδες κρασί (τύπου prosecco)
Εκτέλεση
Σε κάθε ποτήρι βάζουμε από ένα κυβάκι ζάχαρης. Από πάνω το ραντίζουμε με 2-3 σταγόνες λικέρ και προσθέτουμε ένα σφηνάκι ουίσκι. Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα μικρό κουταλάκι να διαλυθεί ο κύβος ζάχαρης, απογεμίζουμε με σαμπάνια και σερβίρουμε.
Tip
Εναλλακτικά μπορείτε αντί για ζάχαρη να ρίξετε στο κάθε ποτήρι 1/3 κ.γ. μέλι. Θα δώσει στο ποτό σας έξτρα αρώματα και ακόμα πιο γιορτινή γεύση αφού θα ταιριάξει με τις μελένιες σάλτσες του γιορτινού τραπεζιού και φυσικά με τα μελένια χριστουγεννιάτικα γλυκά.