Συνταγή για την πιο καλοκαιρινή, αλμυρή, ανάποδη τάρτα -Με καραμελωμένα τοματίνια και μυρωδικά - iefimerida.gr

Συνταγή για την πιο καλοκαιρινή, αλμυρή, ανάποδη τάρτα -Με καραμελωμένα τοματίνια και μυρωδικά

Ανάποδη τάρτα με καραμελωμένα τοματίνια
Ανάποδη τάρτα με καραμελωμένα τοματίνια / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια τάρτα που ψήνεται ανάποδα στον φούρνο, σε μια συνταγή που θα συνοδεύσει απολαυστικά κάθε γεύμα του καλοκαιριού.

Αρωματικά και πεντανόστιμα τοματίνια, σε βάση από τραγανό φύλλο σφολιάτας. Κάθε κομμάτι ευωδιάζει καλοκαίρι, καθώς αυτή τη ανάποδη τάρτα προσφέρει το πιο απολαυστικό καραμελωμένο αποτέλεσμα.

Συνήθως, αυτή η συνταγή περιλαμβάνει φρούτα και έχει γλυκιά επίγευση. Ωστόσο, σε μια αλμυρή εκδοχή της, έρχεται να εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό σε ένα τραπέζι με φίλους ή και μόνο για δύο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • ½ κιλό τοματίνια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σάλτσα πέστο
  • Φύλλα φρέσκιας μέντας και βασιλικού
  • Για την καραμέλα4 κουταλιές βούτυρο
  • 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Βράζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα και ετοιμάζουμε παράλληλα ένα μπολ με παγωμένο νερό. Χαράζουμε έναν σταυρό στα τομαντίνια με ένα μαχαιράκι
  • Βάζουμε τα τοματάκια στο νερό που βράζει ώσπου να αρχίσει να βγαίνει η φλούδα και στη συνέχεια μεταφέρουμε στο παγωμένο νερό. Ξεφλουδίζουμε τα τοματίνια και βάζουμε σε πυρέξ, ραντίζοντας με ελαιόλαδο, αλάτι και λίγη ζάχαρη και ανακατεύουμε
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε τα τοματίνια στο φούρνο να καραμελώσουν για περίπου μία ώρα. Βγάζουμε τα τοματίνια και αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς
  • Σε αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο και προσθέτουμε υπόλοιπη ζάχαρη να λιώσει κι αυτή για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους, ανακατεύουμε ζωηρά να λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Στρώνουμε τις τομάτες πάνω από την καραμέλα και αλατίζουμε
  • Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε περίπου 2 κουταλιές σάλτσα πέστο στην μια του πλευρά. Σκεπάζουμε τις τομάτες με τη σφολιάτα και διπλώνουμε τις άκρες περιφερειακά του τηγανιού και κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια του φύλλου
  • Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου, ώσπου να πάρει χρώμα. Αφήνουμε μέσα στο φούρνο με κεκλιμένη την πόρτα για 2-3 λεπτά να σταθεί
  • Αναποδογυρίζουμε το τηγάνι σε πιατέλα και αφού κρυώσει ελαφρά, γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού ή μέντας
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ