Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με βάση από σταφιδόψωμο και αλμυρή καραμέλα | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με βάση από σταφιδόψωμο και αλμυρή καραμέλα

Συνταγή για γλυκό ψυγείου με κρέμα τυριού και βάση από σταφιδόψωμο
Συνταγή για γλυκό ψυγείου με κρέμα τυριού και βάση από σταφιδόψωμο / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συνταγή κόλαση, που θα απογειώσει το ταπεινό, πλην αρωματικό σταφιδόψωμο, σε ένα γλυκό ψυγείου που δεν χρειάζεται ώρες προετοιμασίας.

Βασιζόμαστε στην κλασική και αλάνθαστη συνταγή για κρέμα τυριού με ζαχαρούχο, συμπληρώνουμε γιαούρτι για περισσότερη δροσιά και σερβίρουμε με μια σάλτσα καραμέλας που θα είναι έτοιμη για το γλυκό σας κυριολεκτικά σε 3 λεπτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το γλυκό ψυγείο δεν είναι σαν τα άλλα. Κρατάμε τη φιλοσοφία ενός γλυκού που δεν χρειάζεται μαγειρικά σκεύη, καθώς όλα τα υλικά γίνονται στον κάδο του μίξερ, ενώ αντικαθιστούμε τα μπισκότα και τις φρυγανιές με ακαταμάχητο σταφιδόψωμο.

Υλικά

  • 4-5 σταφιδόψωμα
  • 400 γρ τυρί κρέμα
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 90 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 60 γρ κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ καρύδια
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν για 10-15 λεπτά.
  • Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και το λεμόνι για 4-5 λεπτά να ενωθούν. Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  • Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα λιώνουμε σε 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό να διαλυθούν. Προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο, ώσπου να ετοιμάσουμε τη βάση του γλυκού.
  • Κόβουμε τα σταφιδόψωμα στη μέση και τα στρώνουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα ή βάση για κέικ με αποσπώμενα πλαϊνά. Λιώνουμε 50 γραμμάρια βούτυρο και ραντίζουμε το σταφιδόψωμο
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα σταφιδόψωμα και βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή ώσπου να πήξει καλά
  • Λίγο πριν σερβίρουμε ετοιμάζουμε τη σάλτσα καραμέλας. Καβουρδίζουμε ελαφρά τα καρύδια σε αντικολλητικό τηγάνι.
  • Σε ένα μπολ, κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων βάζουμε 40 γρ. βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε με μαγειρική μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2′ λεπτά.
  • Ανακατεύουμε τη ζεστή καραμέλα να ενωθεί και προσθέτουμε τα καρύδια
  • Περιχύνουμε κάθε κομμάτι του γλυκό με την ζεστή καραμέλα και σερβίρουμε αμέσως
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ