fbpx Συνταγή για τα πιο εύκολα μπισκότα -Με μόνο τρία υλικά, ακολουθώντας τον μαγικό κανόνα «3,2,1» | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για τα πιο εύκολα μπισκότα -Με μόνο τρία υλικά, ακολουθώντας τον μαγικό κανόνα «3,2,1»

Μπισκότα βουτύρου με μόνο 3 υλικά
02|02|2021 | 07:51
Μπισκότα βουτύρου με μόνο 3 υλικά / Φωτογραφία: Shutterstock

Πρόκειται για την πιο απλή, πεντανόστιμη και απολαυστική συνταγή για βουτυράτα και τραγανά μπισκότα με μόλις 3 υλικά.

Αν υπάρχει πιο κλασική και απλή συνταγή για μπισκότα, αυτή είναι η παρακάτω. Στη Βρετανία τα αποκαλούν Shortbread, καθώς βασίζονται στο αλεύρι και το βούτυρο, ενώ γίνονται πολύ τραγανά και νόστιμα.

Μερικά μυστικά της συνταγής

Η συνταγή βασίζεται στον χρυσό κανόνα «3,2,1», που ουσιαστικά για κάθε τρία μέρη αλεύρι, βάζουμε δύο μέρη ζάχαρη και ένα μέρος βούτυρο.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ο κανόνας εφαρμόζεται μόνο όταν μετράμε με φλιτζάνια (δηλαδή όγκο) και πάντοτε η μεγαλύτερη ποσότητα αφορά στο αλεύρι και η μικρότερη στη ζάχαρη.

Με αυτό κατά νου, μπορείτε να φτιάξετε όση ποσότητα επιθυμείτε από τα πεντανόστιμα αυτά μπισκοτάκια.

Επιπλέον, μπορείτε να διανθίσετε τη συνταγή, προσθέτοντας σοκολάτα ή δημιουργώντας τα κλασικά βουτηματάκια, με μαρμελάδα, πραλίνα φουντουκιού ή φυστικοβούτυρο.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι (240 γρ) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι (60γρ) ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 2 φλιτζάνια (300γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα
  • Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει καλά
  • Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Γυρίζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τυλίγουμε σε ρολό 5 εκατοστών περίπου. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει
  • Αφού σταθεί καλά το ζυμάρι κόβουμε σε μπισκότα 1 εκατοστού και στρώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 18 λεπτά ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα
ΣΧΟΛΙΑ