Συνταγή για θεϊκό cheesecake -Το μυστικό της βελούδινης κρέμας με ζαχαρούχο | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Συνταγή για θεϊκό cheesecake -Το μυστικό της βελούδινης κρέμας με ζαχαρούχο

Συνταγή για cheesecake
Συνταγή για cheesecake
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πιο απλή, αλλά λαχταριστή κρέμα cheesecake, σε μια συνταγή με επικάλυψη απολαυστικής σάλτσας με ολόκληρα βύσσινα.

Ένα Cheesecake είναι πάντοτε μια πολύ καλή αφορμή για γλυκιά απόδραση… αυτή η συνταγή γίνεται στο άψε-σβήσε και δεν θέλει ψήσιμο. Το παλιό και δοκιμασμένο κόλπο με το ζαχαρούχο γάλα, σε συνδυασμό με μια ενισχυμένη δόση βελούδινης υφής κρέμας γάλακτος.

Μερικά μυστικά της συνταγής

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε τα υλικά απευθείας από το ψυγείο, ώστε να δέσει πιο γρήγορα η κρέμα και να στέκονται τα κομμάτια του Cheesecake. Αν θέλετε να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε 2 φύλλα ζελατίνης, αφού τα μουλιάσετε σε κρύο νερό και τα λιώσετε σε 3-4 κουταλιές χλιαρό νερό.

Για την επικάλυψη χρησιμοποιούμε έτοιμη κομπόστα βύσσινο, που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε και φρέσκα φρούτα, που θα δέσετε σε ελαφρύ σιρόπι, πριν κάνετε τη διαδικασία σιροπιού.

Υλικά

  • 500 γρ τυρί κρέμα
  • 125 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 250 γρ μπισκότα digestive
  • 100 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
  • 1 βάζο (650γρ) κομπόστα βύσσινο
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να σφίξει και να γίνει σαντιγί. Σε άλλο μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα, χτυπάμε στο μίξερ ή με σύρμα να ενωθούν μαζί με τον χυμό λεμόνι.
  • Ενώνουμε την κρέμα γάλακτος με την κρέμα τυριού και αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο.
  • Τρίβουμε τα μπισκότα και βάζουμε σαν βουνό στη βάση που θα στήσουμε το Cheescake. Λιώνουμε το βούτυρο, προσέχοντας να μην το κάψουμε και ρίχνουμε στο κέντρο του τριμμένου μπισκότου. Ανακατεύουμε να νοτίσει καλά και πιέζουμε με το πίσω μέρος του κουταλιού να φτιάξουμε μια ισοπαχή βάση.
  • Βάζουμε την κομπόστα με το ελαφρύ σιρόπι σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να λιώσει. Σε ένα φλιτζανάκι του καφέ λιώνουμε το κορν φλάουρ σε λίγο ζεστό νερό και προσθέτουμε στο μείγμα με το βύσσινο. Ανακατεύουμε ώσπου να πάρει βράση και να κάνει χοντρές φουσκάλες. Αποσύρουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει καλά.
  • Στρώνουμε την κρέμα τυριού πάνω από το μπισκότο και αφήνουμε και πάλι στο ψυγείο, ώσπου να κρυώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε και τη σάλτσα και ανακινούμε προσεκτικά τη φόρμα να απλωθεί παντού
  • Ξεφορμάρουμε προσεκτικά και κόβουμε σε κομμάτια.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ