Με ζυμωτά φύλλα και πεντανόστιμη γέμιση κάνουμε μια χορταστική εκδοχή τυρόπιτας, η οποία μπορεί να σταθεί στο κυριακάτικο τραπέζι ακόμα και σαν κύριο πιάτο.
Από τις πιο αγαπημένες ελληνικές πίτες, η τυρόπιτα φτιάχνεται με ατελείωτους τρόπους. Άλλωστε η χώρα μας παράγει τόσα πολλά και διαφορετικά τυριά που αρκούν για να απογειώσουν ακόμα και έναν απλό χυλό μετατρέποντάς τον στην πιο νόστιμη «γυμνή» πίτα. Φυσικά έχουμε και τα υπέροχα χειροποίητα φύλλα, από το κλασικό χωριάτικο και το βουτυρένιο (τύπου κουρού) μέχρι τα τραγανά κρούστας και τις αέρινες σφολιάτες. Αυγά και μυρωδικά αρκούν για να εμπλουτίσουν κάθε τυρένια γέμιση και να κάνουν τις πίτες μας τόσο πληθωρικές, που μαζί με μια σαλάτα να γίνουν πλήρες γεύμα.
Διαβάστε τη συνταγή στο bovary.gr.