fbpx Συνταγή για πεντανόστιμο ριζότο του εργένη -Εύκολο και γρήγορο! | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΣΗ ΩΡΑ

Συνταγή για πεντανόστιμο ριζότο του εργένη -Εύκολο και γρήγορο!

Συνταγή για ριζότο
17|01|2020 | 19:37
Ριζότο λαχταριστό! /Φωτογραφία: ΑΡ

Μπορεί μια συνταγή να συνδυάζει την νοστιμιά, να φτιάχνεται γρήγορα και να μπορεί να την εκτελέσει ακόμη και ένας εργένης; Φυσικά και γίνεται!

Η παρακάτω συνταγή, ένα πεντανόστιμο ριζότο λαχανικών, μπορεί να φτιαχτεί γρήγορα, εύκολα και στο τέλος της ημέρας όλοι να γλείφουν τα δάχτυλά τους!

Υλικά συνταγής για ριζότο του εργένη

  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 καρότο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 120 γρ. κρασί λευκό
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια βούτυρ0
  • 2 κύβους κότας
  • 1 λίτρο νερό για τον κύβο
  • 90 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής για ριζότο του εργένη

  • Σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά σοτάρουμε με το ελαιόλαδο δύο κρεμμύδια, μία κόκκινη και μια κίτρινη πιπεριά και ένα καρότο. Αφού καραμελώσουν τα υλικά μας (10 περίπου λεπτά), ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για δύο με τρία λεπτά ακόμα. Μετά προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη!
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι μας, σοτάρουμε για δύο λεπτά και αφού πάρει ωραίο χρώμα, προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να μην είναι ξινό το ριζότο, πρέπει να εξατμιστεί τελείως το κρασί, πριν το επόμενο βήμα).
  • Σε ένα λίτρο βραστό νερό έχουμε ρίξει δύο κύβους ζωμό κότας, το οποίο προσθέτουμε σταδιακά στην κατσαρόλα μας.
  • Μόλις το ρύζι μας αποκτήσει την κρεμώδη υφή που θέλουμε, ρίχνουμε 2 γενναίες κουταλιές της σούπας βούτυρο και 90 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
  • Τέλος σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με το καπάκι και αφήνουμε το ριζότο μας να «ξεκουραστεί» για λίγα λεπτά!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ