Με νιφάδες βρώμης και χωρίς καθόλου ζάχαρη φτιάχνουμε τα πιο απολαυστικά εναλλακτικά μελομακάρονα.
Λένε ότι το να αλλάζουμε τις συνταγές των παραδοσιακών γλυκών είναι ένα είδος ιεροσυλίας. Ταυτόχρονα όμως είναι και κρίμα να μην μπορεί κάποιος να απολαύσει καθόλου μια αγαπημένη λιχουδιά, για λόγους διατροφής και υγείας. Ειδικά όταν κάποιες προσαρμογές είναι ικανές να δώσουν το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα χωρίς να μας επιβαρύνουν τόσο είναι ευκαιρία να πειραματιζόμαστε και τελικά να ωφελούμαστε διατροφικά χωρίς να στερούμαστε τίποτα. Γι αυτό κι εμείς σας δίνουμε μια συνταγή για εναλλακτικά μελομακάρονα. Τα φτιάχνουμε με βρώμη για να τα εμπλουτίσουμε με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες ενώ δεν βάζουμε καθόλου ζάχαρη. Έτσι γλιτώνουμε μπόλικες θερμίδες και επωφελούμαστε ακόμα περισσότερο από τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά του μελιού. Είναι δηλαδή περίπου σαν να τρώμε μπάρες.
Διαβάστε τη συνταγή στο bovary.gr.