fbpx Συνταγή για φασολάκια λαδερά | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για φασολάκια λαδερά

Συνταγή για φασολάκια λαδερά
17|06|2019 | 22:27
Συνταγή για φασολάκια λαδερά / Φωτογραφία: Shutterstock

Αν υπάρχει ένα κλασικό πιάτο του καλοκαιριού που εκπροσωπεί επάξια τα λαδερά, αυτό είναι τα φασολάκια. Μια κλασική συνταγή για να το δοκιμάσετε.

Γεμιστά, φασολάκια, μπάμιες, μπριαμ... τα πιο χαρακτηρστικά πιάτα του καλοκαιριού στην κατηγορία που μόνο στην ελληνική κουζίνα απαντά κανείς και την οποία και αποκαλούμε με μια λέξη «λαδερά».

Υλικά

  • 500γρ. φασολάκια φρέσκα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 300γρ χυμό τομάτας
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Φρέσκο μαϊντανό
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε να γυαλίσουν
  • Προσθέτουμε τα φασολάκια και γυρίζουμε να μαραθούν ελαφρά. Προσθέτουμε και τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε και τον πελτέ να λιώσει
  • Τέλος, ρίχνουμε την τομάτα και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοψηθεί το φαγητό. Λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τα μυρωδικά κι ανακατεύουμε.
ΣΧΟΛΙΑ