Μετατρέψτε το παλιό σας τηγάνι σε αντικολλητικό, με 2 υλικά - iefimerida.gr

Μετατρέψτε το παλιό σας τηγάνι σε αντικολλητικό, με 2 υλικά

Πώς να κάνετε το τηγάνι αντικολλητικό
Πώς να κάνετε το τηγάνι αντικολλητικό/Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αντικολλητικό τηγάνι στην κουζίνα είναι το... παν. Ενα απαραίτητο εργαλείο για να μαγειρεύει κανείς εύκολα και κυρίως με νοστιμιά.

Τα τηγάνια που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πραγματικά πολλά, σε μεγάλη ποικιλία επιστρώσεων, με νέες τεχνολογίες που διασφαλίζουν ότι το φαγητό δεν θα κολλήσει ποτέ, θα μαγειρευτεί υπέροχα, στη συνέχεια το σκεύος θα καθαριστεί εύκολα και δεν θα πάθει και τίποτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, ειδικά ως προς το τελευταίο, όλοι όσοι μπαίνουν έστω λίγο στην κουζίνα να μαγειρέψουν γνωρίζουν ότι δεν είναι πάντα εφικτό. Τα τηγάνια με αυτές τις πραγματικά ωραίες επιστρώσεις με τα χρόνια, από την πολύ χρήση χαλάνε. Και είναι λογικό.

Αν θέλετε να παρατείνετε τη ζωή αυτού του παλιού αντικολλητικού τηγανιού για λίγο ακόμη τότε ακολουθείστε την παρακάτω «συνταγή», λαμβάνοντας απαραίτητα όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις.

Πώς να μετατρέψω το παλιό μου τηγάνι σε αντικολλητικό

Για να εξασφαλίσετε ότι το φαγητό σας δεν θα κολλησεί στο τηγάνι σε αυτό το παλιό αντικολλητικό σκεύος, θα χρειαστείτε δύο υλικά. Λάδι και αλάτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι πρέπει να κάνετε:

  • Βεβαιωθείτε ότι το τηγάνι είναι καθαρό και στεγνό. Πλύνετέ το με νερό ή απορρυπαντικό και στη συνέχεια στεγνώστε το με ένα καθαρό πανί.
  • Ακολούθως, ζεστάνετε το τηγάνι στην εστία σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Αυτό θα ανοίξει τους πόρους του ανοξείδωτου χάλυβα.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε λάδι, μια μικρή ποσότητα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του πάτου του τηγανιού και το αλάτι. Αφήστε το μείγμα να ζεσταθεί, μέχρι να κάψει το λάδι. Οταν το λάδι κάψει για τα καλά, κλείστε το μάτι και τραβήξτε από την εστία το τηγάνι. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας να είστε απολύτως προσεκτικοί για να μην καείτε. Εξυπακούετε ότι δεν αφήνουμε ποτέ ένα τηγάνι με λάδι μόνο του και φεύγουμε από την κουζίνα, είμαστε πάντα εκεί, παρόντες και προσέχουμε να μην κάψει υπερβολικά.
  • Αφού παγώσει το λάδι και το τηγάνι, αδειάστε το λάδι και το αλάτι σε ένα μπολάκι ή όπου αλλού επιθυμείτε να το φυλάξετε και αφού τρίψτε την επιφάνεια του τηγανιού με μια χαρτοπετσέτα.
  • Τέλος, ξαναζεστάνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να κάψει.
  • Αφήστε το και πάλι να κρυώσει, σκουπίστε το και είστε έτοιμοι.
  • Να σημειωθεί ότι αυτή η τεχνική δεν εφαρμόζεται σε ανοιξείδωτα τηγάνια.

Επίσης θα πρέπει:

  • Να αποφεύγετε να βάζετε το τηγάνι αυτό στο πλυντήριο πιάτων.
  • Να μην προθερμαίνετε το τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία για πολύ χρόνο.
  • Να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κάθε 3 έως 6 μήνες, ανάλογα με τη χρήση.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τηγάνι κουζίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ