Κόλπα για να φτιάξετε ομελέτα όπως αυτή σε ξενοδοχείο - iefimerida.gr

Κόλπα για να φτιάξετε ομελέτα όπως αυτή σε ξενοδοχείο

Φωτογραφία: shutterstock
Φωτογραφία: shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ομολέτα είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και αγαπημένα φαγητά παγκοσμίως.

Από το πρωινό μέχρι το βραδινό, πρωταγωνιστεί σε δεκάδες συνταγές.

Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς προετοιμασίες είναι τα αυγά σκραμπλ (ομελέτα scrambled) – ένα φαινομενικά απλό πιάτο, που ωστόσο απαιτεί τεχνική και προσοχή, καθώς δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλο που συχνά συγκρίνεται με την ομελέτα, το σωστό μαγείρεμα των αυγών σκραμπλ απαιτεί ακρίβεια στη θερμοκρασία, στα υλικά και στον χρόνο μαγειρέματος.

Όταν εκτελεστεί σωστά, το αποτέλεσμα μπορεί να φτάσει το επίπεδο πολυτελών ξενοδοχείων. Δες παρακάτω μερικά «μυστικά» και συνταγές από διάσημους σεφ.

Μυστικά για αυγά σκραμπλ επιπέδου… ξενοδοχείου

Μια από τις πιο διαδεδομένες εκδοχές τους, βασίζεται σε απλά υλικά και προσεγμένο μαγείρεμα. Για κάθε δύο αυγά, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και δύο κουταλιές της σούπας φρέσκιας κρέμας γάλακτος.

Αλατοπιπερώνουμε φρεσκοτριμμένα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να διατηρηθεί η κρεμώδης υφή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αποτέλεσμα είναι μαλακά, πλούσια σε γεύση αυγά – ιδανικά για ένα πλούσιο πρωινό πέντε αστέρων.

Οι παραλλαγές ομελέτας: Ramsay, Oliver και οι εθνικές επιρροές

Ο διάσημος Βρετανός σεφ Gordon Ramsay ακολουθεί μια ακόμα πιο εκλεπτυσμένη τεχνική: χτυπά τα αυγά απευθείας στην κατσαρόλα εκτός φωτιάς και εναλλάσσει τοποθέτηση πάνω στη φωτιά με στιγμές «ξεκούρασης».

Χρησιμοποιεί crème fraîche (ένα είδος πηχτής κρέμας γάλακτος με υψηλά λιπαρά) προς το τέλος, προσφέροντας αυγά ιδιαίτερα κρεμώδη, με σχεδόν βελούδινη υφή και έντονη γεύση.

Από την άλλη, ο Jamie Oliver παρουσιάζει τη βρετανική προσέγγιση: τα αυγά μαγειρεύονται πιο γρήγορα, σε μέτρια φωτιά, και αποσύρονται ενώ είναι ακόμη υγρά.

Η γαλλική εκδοχή απαιτεί μπεν μαρί και αρκετή υπομονή, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα που θυμίζει κρέμα.

Αντίθετα, το αμερικανικό στιλ μαγειρεύεται σε καυτό τηγάνι και με σπάτουλα δημιουργούνται λεπτές στρώσεις αυγού.

Διατροφικά οφέλη των αυγών

Πέρα από την υπέροχη γεύση και τις αμέτρητες παραλλαγές τους, τα αυγά είναι και ιδιαίτερα θρεπτικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποτελούν εξαιρετική πηγή ποιοτικής πρωτεΐνης, βιταμινών Β12 και D, καθώς και μετάλλων όπως το σελήνιο και ο σίδηρος. Περιέχουν επίσης χολίνη, ένα βασικό θρεπτικό συστατικό για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Όταν μαγειρεύονται με ισορροπία, τα αυγά σκραμπλ είναι ιδανική επιλογή για ένα θρεπτικό και τονωτικό ξεκίνημα της ημέρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ομελέτα μαγειρική κόλπα συνταγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ