Αν και το έχουμε συνηθίσει λευκό, το ντοματένιο λαχανόρυζο έχει τη δική του ξεχωριστή νοστιμιά.
Το λαχανόρυζο είναι ένα κατεξοχήν φθινοπωρινό-χειμωνιάτικο φαγητό. Πρακτικά, του ταιριάζουν όλα τα μυρωδικά και οι πρασινάδες που ευδοκιμούν την ίδια εποχή με τα λάχανα οπότε όσο πιο πολλά υλικά του βάλουμε τόσο πιο νόστιμο και απολαυστικό μπορεί να γίνει. Επίσης, εμπλουτίζοντάς το με φρέσκα κρεμμυδάκια, πράσα, μυρώνια, καυκαλήθρες, άνηθο, σέσκουλα, λάπαθα κλπ. εκτός από περισσότερη γεύση του δίνουμε και παραπάνω θρέψη καθώς όλα αυτά είναι γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό. Ένα τέτοιο φαγητό λοιπόν αποτελεί «φάρμακο», ειδικά αυτήν την εποχή που λόγω πτώσης της θερμοκρασίας και λοιπόν συνθηκών τα κρυολογήματα και οι ιώσεις είναι σε έξαρση.
Διαβάστε τη συνέχεια στο bovary.gr.