Η απλή συνταγή για τις πιο νόστιμες κρέπες -Γλυκές και αλμυρές - iefimerida.gr

Η απλή συνταγή για τις πιο νόστιμες κρέπες -Γλυκές και αλμυρές

Κρέπες με κρέμα βανίλιας και πορτοκάλι / Φωτογραφία: Unsplash
Κρέπες με κρέμα βανίλιας και πορτοκάλι / Φωτογραφία: Unsplash
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Ζωή Παπαφωτίου

Γευστικές, λεπτές και καλοψημένες κρέπες με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι.

Οι κρέπες είναι ένα σνακ που έχουμε συνηθίσει να τρώμε έξω. Γλυκές ή αλμυρές, μας δίνουν τη δυνατότητα να τις φτιάξουμε όπως θέλουμε αφού χωράνε μέσα ό,τι τραβάει η όρεξή μας, από κρέμες, πραλίνες, μπισκότα, φρούτα και ξηρούς καρπούς μέχρι τυριά, αλλαντικά, λαχανικά, σάλτσες και σαλάτες. Οι περισσότεροι όταν βλέπουμε να μας τις ετοιμάζουν απλώνοντας μαεστρικά την ωμή ζύμη στην ειδική κρεπιέρα που υπάρχει στα μαγαζιά δεν πιστεύουμε ότι αυτή τη διαδικασία θα μπορούσαμε να την κάνουμε εύκολα και στο σπίτι. Ωστόσο, αν έχουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και φυσικά σωστή συνταγή μπορούμε με μερικές απλές κινήσεις να κάνουμε τις σπιτικές μας κρέπες το ίδιο νόστιμες, λεπτές και ροδοψημένες με αυτές που μας σερβίρουν στις κρεπερί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδού μια βασική συνταγή και όλα τα μυστικά για να τις πετύχετε:

Κρέπα με cottage, σολομό και λαχανικά / Φωτογραφία: Unsplash
Κρέπα με cottage, σολομό και λαχανικά / Φωτογραφία: Unsplash

 Βασική συνταγή για κρέπες

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • μια πρέζα ζάχαρη άχνη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κούπα γάλα, χλιαρό
  • 25 γρ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο + 1 κ.σ. επιπλέον για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε έναν δεμένο χυλό. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και στο τέλος ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο. Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (διάμετρος: 20 εκ.) σε μέτρια φωτιά και το βουτυρώνουμε ελαφρά. Ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού μια κουτάλα από τον χυλό και με κυκλικές κινήσεις απλώνουμε το μείγμα σε ολόκληρο τον πάτο φροντίζοντας να μην μένουν κενά. Ψήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να ροδίσει από κάτω και γύρω γύρω και με μια σπάτουλα αναποδογυρίζουμε. Ψήνουμε άλλο ένα λεπτό και αποσύρουμε σε μεγάλο πιάτο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.  

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tip:Για μεγαλύτερη ευκολία και καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να αγοράσετε μια οικιακή κρεπιέρα. Κοστίζει περίπου όσο ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι και βολεύει πολύ περισσότερο.

Προτάσεις συνδυασμών:

-Στις γλυκιές κρέπες μπορείτε να συνδυάσετε σοκολάτα με φρέσκιες φράουλες, πορτοκάλι ή μπανάνα. Επίσης μπορείτε να βάλετε πραλίνα, φουντούκια και τριμμένα σοκολατένια μπισκότα ή φυστικοβούτυρο και καραμέλα γάλακτος. Από πάνω τους ταιριάζει πολύ η σαντιγί και φυσικά το παγωτό.

-Αν σας αρέσουν οι αλμυρές κρέπες βάλτε τυρί γκούντα, ζαμπόν, ντομάτα και μαγιονέζα, μπέικον, αυγό, πιπεριές και μανιτάρια ή γαλοπούλα, τυρί κρέμα και μαρούλι. Επίσης μπορείτε να τρίψετε μέσα φέτα την οποία θα συνδυάσετε με λιαστές ντομάτες και ελιές, σε ροδέλες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ