Η τέλεια συνταγή για το Σαββατοκύριακο: Τραγανό σνίτσελ με θεϊκή σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης - iefimerida.gr

Η τέλεια συνταγή για το Σαββατοκύριακο: Τραγανό σνίτσελ με θεϊκή σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης

Χοιρινό σνίτσελ με σάλτσα πιπεριάς / Φωτογραφία: shutterstock
Χοιρινό σνίτσελ με σάλτσα πιπεριάς / Φωτογραφία: shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Χρυσαφένιο απέξω και ζουμερό μέσα, με μια πεντανόστιμη σάλτσα που το απογειώνει, αυτό το σνίτσελ είναι ιδανικό για τα οικογενειακά γεύματα του Σαββάτου και της Κυριακής.

Μπορεί να μην το είχαμε στο χωριό μας και να το μάθαμε από τους Αυστριακούς (και τους Γερμανούς) όμως το σνίτσελ έχει γίνει το αγαπημένο μικρών και μεγάλων εδώ στην Ελλάδα. Πρόκειται για φαγητό που φτιάχνεται σε λίγα λεπτά και τρώγεται επιτόπου όπως είναι ζεστό και τραγανό γι αυτό και είναι η τέλεια λύση για τα τραπεζία του Σαββατοκύριακου που είναι όλη η οικογένεια μαζεμένη. Η αλήθεια είναι ότι συνοδεύεται με πολλά και γαρνίρεται με διάφορα. Εμείς σας προτείνουμε να βάλετε ένα στοιχείο, εξίσου έυκολο και γρήγορο στην παρασκευή του, που θα κάνει το αποτέλεσμα ακόμα πιο λαχταριστό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χοιρινό σνίτσελ με σάλτσα πιπεριάς / Φωτογραφία: shutterstock
Χοιρινό σνίτσελ με σάλτσα πιπεριάς / Φωτογραφία: shutterstock

Σνίτσελ χοιρινό με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 χοιρινά σνίτσελ (περίπου 200γρ. το καθένα)
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ε.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • ψιλοκομμένος βασιλικός ή δυόσμος και φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα 

  • 8 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά ή καυτερή
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 1 κ.γ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να χλυάνει.

Σνίτσελ: Αλατοπιπερώνουμε καλά τα σνίτσελ καλά όλα τα κομμάτια. Απλώνουμε σε ένα ταψάκι το αλεύρι και σε ένα άλλο την τριμμένη φρυγανιά. Επίσης σε ένα φαρδύ μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά. Περνάμε ένα ένα τα σνίτσελ από το αλεύρι, τα βουτάμε στα αυγά και πανάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές με την τριμμένη φρυγανιά. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό (ή δυόσμο) και σερβίρουμε ζεστά γαρνίροντας με τις φέτες λεμονιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tips

-Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας χτυπήσει με μπάτη τα σνίστελ ώστε να απλώσουν και να λεπτύνουν.
-Συνδυάστε τα σνίτσελ με πατάτες τηγανητές, φούρνου ή ακόμα καλύτερα με βελούδινο πουρέ, τους πηγαίνει τέλεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ