Χάλογουιν: Συνταγή για μάφιν με κρέμας κολοκύθας - iefimerida.gr

Χάλογουιν: Συνταγή για μάφιν με κρέμας κολοκύθας

Σοκολατένια μάφιν με κρέμας κολοκύθας / Φωτογραφία: Shutterstock
Σοκολατένια μάφιν με κρέμας κολοκύθας / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Ζωή Παπαφωτίου

Ένα πεντανόστιμο και χαριτωμένο γλυκό για μια γιορτή που αγαπάμε κι ας μην είναι την είχαμε και στο χωριό μας.

Το Halloween δεν είναι δικό μας έθιμο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να περνάμε καλά γιορτάζοντας το. Ειδικά τα μικρά παιδιά ξετρελαίνονται με τη γιορτή αυτή καθώς κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου βρίσκουν ευκαιρία να μεταμφιέζονται, να διασκεδάζουν και φυσικά να τρώνε γλυκά.  

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τρομακτικά» πάρτι, ιστορίες, στολές, λιχουδιές, ροφήματα, όλα έχουν πρωταγωνιστές τις μάγισσες, τα φαντάσματα, τις αράχνες και βέβαια την κολοκύθα που έτσι κι αλλιώς είναι ο απόλυτος καρπός του φθινοπώρου. Φτιάχνουμε λοιπόν κι εμείς με τη σειρά μας ένα χαριτωμένο γλυκάκι που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους με την εμφάνιση αλλά κι τη γεύση του. Μπείτε στην κουζίνα, μαζί με τα παιδιά σας, και διασκεδάστε το. Άλλωστε κάθε ευκαιρία για χαρά, και γλυκό φυσικά, είναι καλοδεχούμενη.   

Σοκολατένια μάφιν με κρέμας κολοκύθας / Φωτογραφία: Shutterstock

Σοκολατένια μάφιν με κρέμας κολοκύθας / Φωτογραφία: Shutterstock

Σοκολατένια μάφιν με επικάλυψη κρέμας κολοκύθας

Υλικά για 10 μάφιν

Για τα μάφιν

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • Μια πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη

  • 2 φέτες κολοκύθας, καθαρισμένες και χοντροκομμένες
  • 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε κυβάκια
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή σπόροι από μισό φρέσκο λοβό
  • Ένα σακουλάκι διάφορα Χάλογουιν ζαχαρωτά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα απλώνουμε την κολοκύθα και ψήνουμε για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει τελείως. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και συνεχίζουμε με τα μάφιν. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης και γεμίζουμε 10 φορμάκια για μάφιν (μεταλλικά-αντικολλητικά ή χάρτινες θήκες μιας χρήσης). Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Λιώνουμε την κολοκύθα στο μούλτι. Στον κάδο του μίξερ μίξερ χτυπάμε δυνατά το βούτυρο, την άχνη και τη βανίλια για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την κολοκύθα και συνεχίζουμε για 10 λεπτά ακόμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο. Διακοσμούμε τα μάφιν με ροζέτες κρέμας και ζαχαρωτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ