Μικρές, μαύρες και με γεύση ανάμεσα σε φουντούκι και κάστανο, οι φακές Beluga έχουν γίνει το νέο γαστρονομικό trend που συνδυάζει γεύση και κομψότητα στην κουζίνα.
Για πολλούς, οι φακές φέρνουν στο νου ζεστές οικογενειακές αναμνήσεις, όμως για άλλους η μυρωδιά τους θυμίζει τα τραπέζια του γεύματος στο σχολείο. Οι υπερβολικά μαγειρεμένες φακές, συνοδευόμενες από λουκάνικο λιπαρό και αλμυρό, δεν ενέπνεαν ακριβώς γαστρονομική απόλαυση.
Παρόλα αυτά, η ανακάλυψη μιας άλλης ποικιλίας άλλαξε τα δεδομένα. Δεν είναι ούτε πράσινες ούτε κοραλλένιες, αλλά κατάμαυρες. Το ιδιαίτερο χρώμα τους σε συνδυασμό με το μικρό, στρογγυλό σχήμα τους τους έχει χαρίσει το παρατσούκλι «χαβιάρι των λαχανικών».
Δείτε γιατί οι φακές beluga είναι «το χαβιάρι των λαχανικών» στο Bovary.gr