Οι μπάρες είναι το πιο νόστιμο και θρεπτικό σνακ, ειδικά όταν είναι σπιτικές.
Όσοι αγαπάμε τα γλυκά δεν μπορούμε να τα κόψουμε εύκολα. Ευτυχώς, υπάρχει ένα γλυκό σνακ που μπορούμε να το τρώμε κάθε μέρα και αυτό είναι οι μπάρες.
Εντάξει, μπορεί να μην είναι πάστα, μπισκότο, κέικ, παγωτό ή γαλακτομπούρεκο, αλλά σίγουρα είναι μια επιλογή που μας καλύπτει τις λιγούρες με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Άλλωστε, οι μπάρες είναι το πιο εύκολο και το πιο υγιεινό γλυκό που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι. Ιδιαίτερα όταν είμαστε σε περίοδο που προσέχουμε λίγο παραπάνω τις διατροφικές μας συνήθειες, ένα ελαφρύ και υγιεινό επιδόρπιο είναι ιδανική επιλογή.
Το καλύτερο είναι ότι οι μπάρες μαζί με τη γλύκα και την πλούσια γεύση τους μας προσφέρουν και ενέργεια.
Μπάρες βρώμης με φουντούκια και σοκολάτα γάλακτος
Υλικά για 10 κομμάτια
- 2 φλ. βρώμη
- 2 φλ. φουντούκια, χοντροκομμένα
- ½ φλ. φουντουκοβούτυρο
- ½ φλ. μέλι
- μια πρέζα αλάτι
- 250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, χοντροκομμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη βρώμη, τα φουντούκια και την κουβερτούρα. Σε μικρό μπρίκι (ή σε μπεν μαρί) ζεσταίνουμε ελαφρώς το ταχίνι μαζί με το μέλι μέχρι να μαλακώσουν και να λιώσουν λίγο. Τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για να κρυώσει εντελώς. Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε σε 10 ορθογώνια κομμάτια.
Tip
Αποθηκεύστε τις μπάρες σε μεταλλικό ή γυάλινο τάπερ που κλείνει αεροστεγώς και τοποθετήστε το σε δροσερό μέρος (ντουλάπι ή συρτάρι) ώστε να διατηρηθούν χωρίς να ξεραθούν ή να πάρουν υγρασία.