Οι Ελληνες celebrities ζυμώνουν ψωμί με μανία -Οι συνταγές της Βανδή, της Μπόζνιακ, του Πούμπουρα | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Οι Ελληνες celebrities ζυμώνουν ψωμί με μανία -Οι συνταγές της Βανδή, της Μπόζνιακ, του Πούμπουρα

Συνταγές για ψωμί από 'Ελληνες celebrities
Ψωμάκι φρέσκο και σπιτικό/Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολόκληρος ο πλανήτης έχει μπει σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού και ο ελεύθερος χρόνος πλέον στο σπίτι είναι άφθονος. Η ελληνική showbiz αυτές τις μέρες έχει σηκώσει τα μανίκια και έχει μπει στη κουζίνα, δίνοντάς μας ιδέες και συνταγές για ψωμί. Ιδού οι πιο κορυφαίες.

Υβόννυ Μπόζνιακ

Η Υβόννυ Μπόζνιακ , έχει μπει στη κουζίνα και μας δείχνει ότι εκτός από σύζυγος, μανούλα, μοντέλο και σχεδιάστρια μόδας, είναι και πολύ καλή μαγείρισσα. Τα πανεύκολα ψωμάκια που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους έγιναν ανάρπαστα…

Υλικά συνταγής για ψωμί

  • 500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ ζάχαρη
  • 2 κ.γ αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 300 ml χλιαρό νερό (περίπου, το προσθέτουμε σιγά σιγά όταν ζυμώνουμε, δεν πρέπει να κολλάει αλλά να είναι δροσερή η ζύμη μας)

Εκτέλεση συνταγής για ψωμί

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ, προσθέτουμε στο τέλος το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε (5-7 λεπτά) με το χεράκι μέχρι να έχουμε μια όμορφη, ελαστική και δροσερή ζύμη χωρίς να κολλάει! Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25 λεπτά περιμένοντας να φουσκώσει!

Τοποθετούμε στο φούρνο τέρμα κάτω ένα μεγάλο ταψί και τον ανάβουμε στη πιο ζέστη θερμοκρασία που έχει ο καθένας (Σε εμένα είναι 275 βαθμού) Σε ένα άλλο ταψί βάζουμε τη λαδόκολλα!

Βγάζουμε τη ζύμη και τη κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια περίπου 80gr. (Εγώ το κάνω με το μάτι αλλά αν θέλεις να βγούνε ομοιόμορφα μπορείς να τα ζυγίσεις)

Και αρχίζουμε να σχηματίζουμε τα ψωμάκια μας ή και ολόκληρο ψωμί αν θέλουμε!
Τα βάζουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε πάλι με μια πετσέτα για περίπου 20 λεπτά!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλο το μυστικό της συνταγής είναι αφού βάλουμε το ταψί με τα ψωμάκια στο φούρνο, να ρίξουμε αμέσως στο ταψί που ήδη έχουμε βάλει στον πάτο μισό ποτήρι νερό (μη τρομάξετε με το θόρυβο) κλείνουμε το φούρνο γρήγορα και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, βλέποντας και το χρώμα τους.

Δέσποινα Βανδή

Μια από τις πιο αγαπημένες ασχολίες της Δέσποινας Βανδή είναι το μαγείρεμα συχνά όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας μοιράζεται συνταγές μέσα από το λογαριασμό της στο Instagram. Δείτε βήμα - βήμα πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο ψωμί, σκέτο ή και με γέμιση φέτας.

Υλικά συνταγής για ψωμί

  • 1 φλ. χλιαρό νερό
  • 2 φάκελο ξηρή μαγιά
  • 1κ.σ ζάχαρη (γενναιόδωρη)
  • 1κ.σ κοφτή αλάτι
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση

  • Ελαιόλαδο
  • Φέτα
  • Θυμάρι

Δείτε το βίντεο για την εκτέλεση συνταγής για ψωμί

Σάββας Πούμπουρας

Ο Σάββας Πούμπουρας που έχει αποδείξει ότι τα πάει πολύ καλά με την κουζίνα και την μαγειρική, έδωσε πριν λίγα λεπτά σε Live του στο Instagram τη δική του συνταγή για το τέλειο «πουμπουροτυρόψωμο». Είναι πολύ εύκολη και δε θα χρειαστεί να βγούμε και από το σπίτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά συνταγής για ψωμί

  • 600 ml νερό
  • 850 γρ. αλεύρι
  • Λίγο αλάτι
  • 100ml Ελαιόλαδο
  • Ένα φακελάκι ξηρή μαγιά

Γέμιση

  • 2-3 αυγά
  • 2-3 κουταλιές βούτυρο και ότι τυρί θέλουμε. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε
  • Ανοίγουμε το ζυμάρι, βάζουμε μέσα τη γέμιση και κλείνουμε τη ζύμη
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 250 βαθμούς.

Εκτέλεση συνταγής για ψωμί

Σε νερό ρίχνουμε λίγη ζάχαρη, προσθέτουμε τη μαγιά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Ανοίγουμε το αλεύρι, ρίχνουμε μέσα το αλάτι και προσθέτουμε 100ml ελαιόλαδο.

Βάζουμε τη μαγιά με το νερό στο αλεύρι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τη ζύμη πάνω σε λίγο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε για δέκα λεπτά.

Το αφήνουμε 24 ώρες εκτός ψυγείου να ξεκουραστεί σε ένα μπολ με λίγο λάδι για να μην κολλήσει.

Ελιάνα Χρυσικοπούλου

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου έκανε τη διαφορά και αφού μπήκε στην κουζίνα, μαγείρεψε με τις κορούλες της γλυκά λεμονοψωμάκια.

Υλικά:

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά γλυκού baking soda
  • Ξύσμα από δύο λεμόνια
  • 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
  • 4 αυγά
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  • 6 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
  • 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε! Τόσο απλά! Αν θέλετε τα βάζετε σε φόρμα για κέικ, για ψωμί ή για muffins. Ψήνονται για περίπου 20 - 30 λεπτά στους 170 στις αντιστάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Extra tip: Όπως τονίζει η Ελιάνα Χρυσικοπούλου γίνονται ψωμένια. Αν τα θέλετε πιο αφράτα βάλτε λιγότερο κοσκινισμένο αλεύρι, περισσότερο baking soda και ίσως γάλα αντί για γιαούρτι!

Ψωμί μαγείρεψε και η Μαριέτα Χρουσαλά...

Χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει τη συνταγή

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ