Η «βίβλος των θαλασσινών» του Οίκου Αlain Ducasse στα ελληνικά: Ψάρια, όστρακα, φύκια -80 Συνταγές, βήμα-βήμα τεχνικές - iefimerida.gr

Η «βίβλος των θαλασσινών» του Οίκου Αlain Ducasse στα ελληνικά: Ψάρια, όστρακα, φύκια -80 Συνταγές, βήμα-βήμα τεχνικές

πιατο στημένο κυκλικα
To εμβληματικό «Le Grand Livre de la Mer» τώρα και στα ελληνικά
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Χριστόψαρο με καμένο πράσο και miso, φύκια μαγειρευτά, γεμιστό κεφάλι αστακού. Αν συνταγές σαν αυτές ακούτε μόνο στο MasterChef τώρα μπορείτε να τις δημιουργήσετε στην κουζίνα σας.

Η εμβληματική γαλλική γαστρονομική έκδοση «Le Grand Livre de la Mer» της Αlain Ducasse Editions, η «Βίβλος των Θαλασσινών», μόλις απέκτησε και ελληνική έκδοση που διατίθεται σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Le Grand Livre de la Mer» ένα μνημειώδες έργο της γαλλικής γαστρονομίας που πρωτοεκδόθηκε από τον κορυφαίο εκδοτικό οίκο Alain Ducasse Editions μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική γλώσσα από τις Εκδόσεις Gastronomy Essentials, διατηρώντας αναλλοίωτη την υψηλή αισθητική και την εγκυρότητα του γαλλικού πρωτότυπου.

«Το Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας» σε επιμέλεια Αριστοτέλη Μέγκουλα

«Το Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας» είναι μία απολαυστική νέα έκδοση για τους επαγγελματίες και τους λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας. Ενα βιβλίο για να ανακαλύψουμε ξανά τη θάλασσα όχι μόνο ως προορισμό, αλλά και ως ανεξάντλητη πηγή γεύσεων, γνώσης, πολιτισμού και δημιουργίας.

Η ελληνική έκδοση είναι διαθέσιμη σε Ελλάδα και Κύπρο, την επιμελήθηκε ο Chef Αριστοτέλης Μέγκουλας και στις 296 σελίδες της φιλοξενεί έναν πρωτότυπο και συναρπαστικό συνδυασμό επιστημονικής γνώσης, σεβασμού προς τη φύση και δημιουργικής μαγειρικής.

To εμβληματικό Le Grand Livre de la Mer τώρα και στα ελληνικά
To εμβληματικό Le Grand Livre de la Mer τώρα και στα ελληνικά
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την υπογραφή τριών διακεκριμένων Chefs, των Nolwenn Corre, Emmanuel Pilon και Julien Lemarié, και μιας βραβευμένης ειδικού (Meilleur Ouvrier de France 2023) στον τομέα των θαλασσινών, της Sonia Bichet, η νέα έκδοση αποκαλύπτει τα μυστικά της θαλασσινής κουζίνας, της βιώσιμης αλιείας, τις εποχικότητες και πολλά άλλα.

80 εμπνευσμένες θαλασσινές συνταγές

Με την επιστημονική ακρίβεια ενός επαγγελματικού εγχειριδίου και τη γαστρονομική φινέτσα ενός συλλεκτικού λευκώματος, μέσα από 80 συνταγές και αναλυτικές τεχνικές βήμα προς βήμα, εξερευνά τον πλούτο της θαλάσσιας γαστρονομίας, από τα ψάρια και τα οστρακόδερμα έως τα κεφαλόποδα, τα φύκια και τα θαλάσσια φυτά.

Αποτελεί πηγή έμπνευσης και ένα πολύτιμο εργαλείο για chefs, απαιτητικούς ερασιτέχνες μάγειρες, ψαράδες και όλους τους λάτρεις της γαστρονομίας της θάλασσας, που θέλουν να κατανοήσουν σε βάθος τις πρώτες ύλες, τις τεχνικές και την οικολογική τους διάσταση.

Οι συνταγές κινούνται ανάμεσα στην παραδοσιακή γαλλική κουζίνα και τη σύγχρονη γαστρονομική δημιουργία, αναδεικνύοντας κλασικά υλικά όπως το χριστόψαρο, τα στρείδια και τα χτένια, αλλά και πιο ιδιαίτερα θαλασσινά προϊόντα, όπως το αγγούρι της θάλασσας, οι ανεμώνες και τα φύκια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το «Le Grand Livre de la Mer» ένα μνημειώδες έργο της γαλλικής γαστρονομίας που πρωτοεκδόθηκε από τον κορυφαίο εκδοτικό οίκο Alain Ducasse Editions μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική γλώσσα
Το «Le Grand Livre de la Mer» ένα μνημειώδες έργο της γαλλικής γαστρονομίας που πρωτοεκδόθηκε από τον κορυφαίο εκδοτικό οίκο Alain Ducasse Editions μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική γλώσσα

«Το Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας» δεν είναι απλώς ένα βιβλίο μαγειρικής, είναι μια ολιστική προσέγγιση της κουζίνα της θάλασσας, που καλύπτει όχι μόνο συνταγές, αλλά επίσης την επιλογή, τον καθαρισμό, τη συντήρηση και την παρουσίαση των θαλασσινών με τρόπο εντυπωσιακό.

Προσαρμόζοντας στα ελληνικά ένα Γαστρονομικό Αριστούργημα

Το απαιτητικό έργο της προσαρμογής του Le Grand Livre de la Mer για το ελληνικό κοινό, ανέλαβε ο εκδοτικός οίκος Gastronomy Essentials.

Η διατήρηση της ουσίας του πρωτότυπου έργου ήταν πρωταρχικής σημασίας καθ' όλη τη διαδικασία της μετάφρασης κι επιμέλειας. Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου των φωτογραφιών και του σχεδιασμού, ώστε να απεικονίζονται σωστά τα θαλασσινά και οι τεχνικές μαγειρέματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μέσα από 80 συνταγές και αναλυτικές τεχνικές βήμα προς βήμα, το βιβλίο εξερευνά τον πλούτο της θαλάσσιας γαστρονομίας
Μέσα από 80 συνταγές και αναλυτικές τεχνικές βήμα προς βήμα, το βιβλίο εξερευνά τον πλούτο της θαλάσσιας γαστρονομίας

Το βιβλίο ξεκινά με μια εις βάθος ματιά στον κόσμο της αλιείας, περιοχές, τεχνικές, εποχικότητα, οικολογική ευαισθησία και κατηγοριοποίηση των ψαριών με βάση την περιεκτικότητά τους σε λιπαρά. Δεν παραλείπεται και η αναφορά στους χημικούς ρυπαντές, τονίζοντας την ανάγκη για υπεύθυνη κατανάλωση.

Η παράδοση συναντά τη γαστρονομία
Η παράδοση συναντά τη γαστρονομία

Η ελληνική έκδοση διατηρεί την καθηλωτική δομή του πρωτότυπου, οργανωμένη σε πέντε εκτενείς ενότητες που καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των θαλάσσιων τροφίμων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τάρτα σκουμπρί με μήλο
Τάρτα σκουμπρί με μήλο

Το πρώτο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο σε περισσότερα από 50 είδη ψαριών, με λεπτομερείς πληροφορίες για το καθένα, σχετικά με την αναγνώριση της φρεσκότητας, τις τεχνικές καθαρισμού και φιλεταρίσματος.

Ουρές καραβίδας με καρότα και λεμόνι κονφί
Ουρές καραβίδας με καρότα και λεμόνι κονφί

Το δεύτερο κεφάλαιο περιλαμβάνει τα οστρακοειδή και τα μαλακόστρακα, όπως η γαρίδα, ο αστακός, το καβούρι και η καραβίδα, είδη που συναντώνται και στις ελληνικές θάλασσες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου περιλαμβάνει τα οστρακοειδή και τα μαλακόστρακα
Το δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου περιλαμβάνει τα οστρακοειδή και τα μαλακόστρακα

Το τρίτο κεφάλαιο καλύπτει τα κεφαλόποδα, συμπεριλαμβανομένου του χταποδιού, του καλαμαριού και της σουπιάς, που αποτελούν σημαντικό μέρος της ελληνικής θαλασσινής κουζίνας.

Καλαμάρια και σουπιές αποτελούν σημαντικό μέρος της ελληνικής θαλασσινής κουζίνας
Καλαμάρια και σουπιές αποτελούν σημαντικό μέρος της ελληνικής θαλασσινής κουζίνας

Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα οστρακόδερμα, όπως τα μύδια, τα στρείδια και οι αχιβάδες, με λεπτομερείς οδηγίες για τον καθαρισμό, την αποθήκευση και το μαγείρεμά τους, ενώ στο πέμπτο κεφάλαιο αναδεικνύονται τρόποι χρήσης φυκιών και άλλων θαλάσσιων φυτών στη μαγειρική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικές από τις 80 εμπνευσμένες συνταγές που περιλαμβάνονται στην ελληνική έκδοση είναι: Χριστόψαρο με καμένο πράσο και miso, ένας αναπάντεχος συνδυασμός γαλλικής και ιαπωνικής φιλοσοφίας.

Στο βιβλίο θα βρούμε 80 εμπνευσμένες συνταγές με θαλασσινά
Στο βιβλίο θα βρούμε 80 εμπνευσμένες συνταγές με θαλασσινά

Γεμισμένο κεφάλι αστακού, που φέρνει στο προσκήνιο τις ξεχασμένες κοπές.

Φαλάφελ από φύκια με φαγόπυρο, μια μοντέρνα vegan προσέγγιση.

Καινοτόμα καρυκεύματα και σάλτσες με θαλάσσιο κολλαγόνο και ιώδιο, δείγματα μιας avant-garde προσέγγισης που συνδυάζει γεύση και διατροφή.

Σουπιά με φύλλα καπουτσίνο & αγγούρι. Πεσκανδρίτσα και αρακάς. Ουρές καραβίδας, καρότα και λεμόνι κονφί. Φαγκρί, μάραθος, μαύρο λεμόνι. Ταρτάρ σαργού με καρότο και κουρκουμά. Φτερό σαλαχιού με μαύρο βούτυρο. Πεσκανδρίτσα με κουνουπίδι και μοσχολέμονο. Αχινός, φασόλια Coco & καμένο εσπεριδοειδές. Καραβίδα με μήλο και γογγύλι. Μεσογειακό χταπόδι με σάλτσα cacciucco.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Το Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας», η Ελληνική Έκδοση του Le Grand Livre de la Mer, διατίθεται αποκλειστικά online μέσω του www.cucina.gr.
«Το Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας», η Ελληνική Έκδοση του Le Grand Livre de la Mer, διατίθεται αποκλειστικά online μέσω του www.cucina.gr.

«Το Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας», η Ελληνική Έκδοση του Le Grand Livre de la Mer, διατίθεται αποκλειστικά online μέσω του www.cucina.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ